10 asiaa, joita et tiennyt Nokia Lumia 920 -puhelimesta

Joel 21.11.2012

ten1

Nokia Lumia 920:n huomisen Suomen myynninaloituksen kunniaksi esittelemme tänään 10 kiehtovaa faktaa!

Maailman innovatiivisin älypuhelin on täynnä kiehtovia yllätyksiä. Nettihaku sanoilla ”Nokia Lumia 920” antaa yli 100 miljoonaa tulosta eli älypuhelimesta on siis saatavilla jo valtavasti tietoa. Silti se kätkee sisälleen kiinnostavia yllätyksiä. Nokian älypuhelimien teknologiamarkkinnoinista vastaava johtaja Timo Joutsenvirta paljasti Lumia 920 -puhelimesta kymmenen huippuominaisuutta, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

 1. Kameran keraamiset sirkonisomisteet ja sivunäppäimet

Nokian laitteet on aina suunniteltu erittäin kestäviksi. Siksi ei ole yllätys, että Lumia 920 -puhelimen kameran somisteet ja sivunäppäimet on tehty sirkonista. Se on äärimmäisen kovaa ainetta, joka kestää sekä naarmuja että likaa. Sen ansiosta Nokia Lumia 920 -puhelin näyttää aina hyvältä.

2. Täydellisesti yhteentoimiva kelluva linssiteknologia

Moni on varmaankin jo kuullut, että Lumia 920 -puhelimen kuvanvakaaja hyödyntää kelluvaa linssiteknologiaa. Perinteisten järjestelmäkameroiden vakaajissa on vain yksi linssi, mutta Lumia 920 -puhelimen kamerassa koko optiikka toimii täydellisesti yhteen kameran liikkeiden kanssa. Kuvaaminen on vakaampaa kuin koskaan aiemmin.

3. Sisäänrakennettu NFC-ominaisuus langattomassa laturissa

Suosikkisovellukset ovat käytettävissä myös puhelimen latautuessa langattomasti. Sovellus käynnistyy, kun käyttäjä koskettaa puhelimella lataustelineen NFC-logoa. Käyttömukavuus on viety aivan uudelle tasolle.

4. Entistäkin tehokkaampi salama

Lumia 920 -puhelimessa on erittäin tehokas uuden sukupolven kaksois-LED-salama. Sen avulla onnistuvat myös kauempaa otetut kuvat.

5. Henkilökohtainen taajuuskorjain

Lumia 920 -puhelimen taajuuskorjaimen ansiosta käyttäjä voi nauttia parhaasta mahdollisesta äänenlaadusta musiikissa ja videoissa. Esiasetuksissa on 18 vaihtoehtoa, mutta käyttäjä voi luoda myös omat asetuksensa.

6. Automaattinen kuvalataus

Hyvän kuvan katoaminen harmittaa. Onneksi Lumia 920 tallentaa kuvat automaattisesti ja välittömästi SkyDrive-pilvipalveluun käyttäjän niin halutessa. Tallennettuja kuvia voi katsella miltä tahansa verkkoyhteydellä varustetulta tablet-laitteelta, kannettavalta tietokoneelta tai pöytäkoneelta. Korkearesoluutiokuvat voi ladata palveluun langattoman lähiverkon välityksellä.

7. Entistä yksilöllisempi Facebook

Lumia 920 antaa käyttäjälle ylivertaiset yksilöintimahdollisuudet. Esimerkiksi Facebook-sovelluksesta voi valita lukitusnäytölle päivittäin vaihtuvan satunnaisen kuvan. Näin käyttäjän mieleen palaa joka päivä uusi mukava muisto.

8. Lumia 920 -kohtauspaikat

Lumia 920 vie myös yhteisöpalvelut uudelle tasolle. Käyttäjä voi luoda kohtauspaikkoja, joissa jakaa kalenteritietoja, valokuvia ja muistiinpanoja ystävien ja perheen kanssa. Lisäksi kohtauspaikassa voi käydä yksityiskeskusteluja.

9. Bluetooth-ääniohjaus

Kun Lumia 920 on kytketty Bluetooth-kuulokkeisiin tai auton audiojärjestelmään, käyttäjä voi äänikomennoilla lukea tai sivuuttaa tekstiviestejä. Lumia 920 lukee saapuneen tekstiviestin komennolla ”lue” ja vastaavasti jättää sen lukematta komennolla ”sivuuta”.

10. Valokuvia verkosta

Kuvakaappausten ansiosta myös verkossa olevan tiedon tallentaminen on helpompaa kuin aiemmin. Kun käyttäjä painaa samanaikaisesti virtanäppäintä ja Windows-näppäintä, Lumia ottaa näytöstä kuvakaappauksen ja tallentaa sen galleriaan.

Lumia 920 -puhelimen käyttö on kiehtovaa, koska laitteesta voi löytää uusia ominaisuuksia melkein joka päivä. Mitä ominaisuuksia sinä arvostat eniten?

Kuva: Onezilla

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • mandibela

  Ei yhtäkään ‘en tiennyt’ -kohtaa. Tiedoksi.

 • Eemeli

  Tiesin itse asiassa nuo kaikki jutut.
  Ja edelliselle:WP8:ssa ei ole fm-radiota

  • mandibela

   Niin, spekseissä ei ole. Ei ollut myöskään N9:ssä. Katsotaan josko Microsoft tekisi asialle jotain.

 • http://twitter.com/anttimonty Antti Järvinen

  Missä mahtaa olla autotelineet joissa langatonlataus ja NFC-paritus handsfreehin? Tuntuu todella erikoiselta, että mitään tällaista ei ole vaikka Drive on yksi puhelimen keskeisistä ominaisuuksista.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, suosittelemme autokäyttöön perusautotelinettä (Nokia Universal Holder CR-123) ja sen kanssa Nokia Dual USB Car Charger DC-20. Molempia saa Suomesta meidän jälleenmyyjien liikkeistä. Jos haluaa handsfreen,jota voi pitää autossa ja parittaa NFC:llä niin esim. Nokia Luna (BH-220) on uusin ja sen voi vaikka ladata tuolla yllä olevalla DC-20 laturilla.

   Sen lisäksi seuraavat laitteet voi parittaa NFC:tä käyttäen ja käyttää autossa: Nokia Reaction, Nokia Bluetooth Stereo Headset BH-221, Nokia Essence Bluetooth Headset BH-610, ja Nokia Stereo Bluetooth
   Headset BH-505.

   Lisäksi tammikuussa tulee myyntiin BH-940 myös, joka on NFC kuuloke.

 • Olli

  FM-radio on siis tulossa Lumia 920:lle Se löytyy jo siitä mutta ohjelmaa vain ei keritty vielä tekemään

 • Jokke

  Heips. Voiko nokia 920 puhelimella hallinnoida ja päivittää yrityksellä olevia eri facebook-sivustoja. Siis ei vain omaa profiilia vaan useita muitakin.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Jokke, itse sovelluksen kautta kahta profiilia ei voi pitää, mutta selaimen kautta onnistuu tietysti toisenkin päivittäminen. En ole varma onko olemassa jotain Facebook-sovellusta, jolla moinen onnistuisi, siinä olisi FB-kehittäjille ainakin hyvä kehittämisidea!

 • Jokke

  Niin ja kuvat pitäisi saada myöskin lisättyä suoraan puhelimesta facebook-sivuille.

 • Jii

  11. Asia, jota en tiennyt Lumia 920 puhelimesta ovat nitisevät ja naksuvat kuoret. Tosi sääli, sillä puhelin on muuten aivan loistava.

  • klo

   Onkohan sinulla Lumia 920? Meikäläisen lumia ei ainakaan nitise eikä natise. Runko on vankka.

 • luumio

  Kyllä tämä on teinien lelu. Työssä tulee ikävä E7:kaa

  • olvi

   Kyllä: e7 on huippuvekotin tähän verrattuna.

 • Janne

  Erittäin pitkä miinus, kun taajuuskorjainta ei voi käyttää bluetoothin avulla. Esim. Nokian MD-310 langattoman musiikkivastaanottimen kanssa olisi erittäin miellyttävä saada myös taajuuskorjain käyttöön. Olisi kivan saada tähän pientä korjausta.