Windows Phone 8 -päivitys Nokia Lumia 920 -ja 820 -puhelimiin

Anna 21.2.2013

wp_ratas

Windows Phone 8 -päivitys on nyt saatavilla Nokia Lumia 920 – ja 820-puhelimiin Suomessa. Päivitykset alkoivat Suomessa eilen illalla. Puhelimesi ilmoittaa, kun päivitys on saatavilla ja kehottaa lataamaan sen.

Uusin päivitys parantaa erityisesti viestipalveluja, sillä voit esimerkiksi tallentaa viestin luonnoksena puhelimeesi ja lisätä helpommin useampia vastaanottajia. Samoin parannukset koskevat nettiselailua, Bluetooth- ja WLAN-yhteyksiä, kameraa sekä akunhallintaa. Päivitys on osa Nokian jatkuvaa toimintaa, jolla tuommelaitteisiin uusia ominaisuuksia ja parannuksia.

Jos olet ostanut puhelimesi aivan lähiaikoina, päivitys saattaa olla puhelimessasi jo valmiina. Mikäli omassa puhelimessasi ei ole seuraavaa numerosarjaa 1232.5951.1249.1, päivitys on odotettavissa.

Numerosarjan voi tarkastaa Asetukset > Tietoja > Lisätietoja  > Laiteohjelmistoversio.

Näin päivität puhelimesi

Puhelimesi ilmoittaa, kun päivitys on saatavilla. Ennen kuin aloitat päivityksen, kannattaa huomioida seuraavat asiat:

–        Varmista, että puhelimesi akku on täysin ladattu

–        WLAN -toiminto on päällä ja puhelin on yhteydessä WLAN verkkoon

–        Päivitys saattaa kestää jopa 30 minuuttia

Puhelin kuitenkin tarkistaa päivityksiä automaattisesti vain noin 72 tunnin välein, joten jos haluat tarkistaa manuaalisesti, onko päivitys saatavilla puhelimeesi, mene Asetukset-> Päivitykset_ Tarkista päivitykset.

Päivitys etenee näin:

– Laita WLAN –toiminto päälle ja yhdistä puhelin WLAN verkkoon

– Puhelin alkaa ladata päivityksiä ja valmistautuu asennukseen

wp_1

– Kun lataus on valmis, puhelin kehottaa sinua asentamaan päivityksen. Valitse silloin ”Asenna”

wp_3

– Puhelin uudelleenkäynnistetään ja päivitys asennetaan.

wp_ratas

– Odota, kunnes asennus on valmis. Valitse “valmis”.

 

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

  Kiitos!
  Latasin ja asensin päivityksen heti aamusta ja hyvältä vaikuttaa.
  Lienee psykologista, mutta ihan kuin Lumia 920 olisi vähän jopa ripeämpi kuin ennen päivitystä.
  Muutaman testikuvan perusteella kamerakin vaikuttaa paremmalta.

  Olin sen verran innoissani uudesta päivityksestä, etten malttanut ottaa vertailukuvia :)

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Jari-Jukka, mukava kuulla, olit varmasti sitten ekojen joukossa. Jep, kameratuntumassa pitäisikin olla eroja.

 • Tumppi

  Latasin ja asensin jo eilen illalla :)

 • http://twitter.com/AkiTuovinen Aki Tuovinen

  Mites kun Lumia pyysi operaattoriasetuksiin lähettäjän pin koodia asetusten käyttöönottoon. Yritin ilman koodia ja ei onnannu, sitten ohitin sen. Tämän jälkeen tuli DNA:lta pin koodi jolla ton olisi voinut tehdä, eli mistä saisi operaattoriasetukset uudelleen käyttöön vai onko ne jo vanhoilla tiedoilla käytössä. Ainakin puhelin tuntuisi toimivan ihan normaalisti, eli erinomaisesti, mutta missasinko jotain operaattoriasetusten suhteen?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Aki, meidän tekninen asiantuntija kertoi seuraavaa:
   DNA lähettelee niitä automaattisesti, mutta pitäisi toimia hyvin ilman DNAn asetuksiakin.Puhelin luo DNA asetukset SIMmin perusteella automaattisesti. Eli pitäisi siis toimia ihan ok!

   • http://twitter.com/AkiTuovinen Aki Tuovinen

    kiitos Anna.

 • HenriO

  Muutaman viikon ollut tämä uusi päivitys Lumia820:ssä. Puhelin sammunut tänä aikana 8 kertaa itsekseen. Onkohan Nokian ominaisuus vai WP8 käyttiksen…

  • Gaichuke

   Vai jonkun asentamasi ohjelman?

   • Guest

    Pari viikkoa sitten (vanhalla versiolla siis) meni akku tyhjäksi alle tunnissa, ja sen jälkeen piti jatkuvasti olla lataamassa. Kaikki taustaprosessit mitä sai oli poissa, samoin nfc ja BT. Joutavia ohjelmia pois ja virrat pois -> palautui entiseen 2pv/lataus kulutukseen eli veikkaan itsekin jotain ohjelmaa.

 • Semmoista

  “Puhelin kuitenkin tarkistaa päivityksiä automaattisesti vain noin 72 tunnin välein,” Itsellä oli ruksi tuossa automaattitarkistuksen kohdalla ja silti siellä luki että viimeksi noin 2 viikkoa sitten tarkistettu. Eipä se niitä tarkista näemmä aina.

  • Tapio

   sama vika :) Huomasin ylipäätänsä ko. päivityksen eilen illalla vahingossa kun menin klikkaamaan tarkista päivitykset. Kyseessä 920

   • Jone

    Iltalehdestä luin sattumalta Lumian uusistä päivitykistä jotka ovat tulossa joskus tulevaisuudessa. Googlen kautta päädyin tänne ja katsoin puhelimen päivityksen. Raksi kohdassa “Ilmoita, kun puhelimelleni on saatavilla päivityksiä” ja siinä heti alla “Tarkistettu viimeksi yli kuukausi sitten”.

    Hyvä että sentään ilmoittaa… 920 kyseessä. Päivitys parhaillaan asennuksessa.

 • http://www.facebook.com/kimmo.t.toivanen Kimmo Toivanen

  Tarkistin ja asenti :)
  Nyt pelii Adatan 8Gt class 10 kortti 820:ssä, ennen ei tunnistanut tuota korttia ollenkaan.

 • Jänismies

  Päivityksen jälkeen ihmiset -osio toimii erittäin hitaasti tai ei ollenkaan wlanissa. Ongelma ei kuitenkaan ilmene käyttämällä matkapuhelinverkkoa. Korjauspäivityksiä tulossa?

  • http://twitter.com/JJNippala Jari-Jukka Nippala

   Mulla toimii ihmiset normaalisti WLANissa.

  • Jänismies

   Onko mahdollista asentaa / päivittää Portico-päivitys uudestaan Lumiaan?

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Moi, valitettavasti päivitystä ei ole mahdollista asentaa uudestaan ainakaan itse. Huollossa se toki onnistuu.

 • WLAN?

  Mites jos ei ole mahdollista WLAN:iin? jääkö päivitykset ja isommat appsit saamatta?

  kummallista että ei voi imata datayhteydellä, 4G on kuitenkin nopeampi kuin perus kotinetti yleensä.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, olen ymmärtänyt, että WLAN pitää olla, muuten päivitys ei edes aloita asentumista. Valitettavasti näin!

  • tk

   Kait sulla joku kaveri on jolla on puhelin josta saa wlan hotspotin päälle. Sitä kautta jos ei muuten onnistu.

  • Rölli

   Ei täällä korvessa mitään wlaneja ole. Täytyy ostaa uudet vehkeet, että saa rakennettua oman lähiverkon ! Aika kalliiksi tulee tää Lumian omistaminen…

   • Rölli

    Nonnii. Uusi modeemi (missä WLAN) ostettu ja asennettu. Ja eikun Lumiaa päivittämään… Ja sehän onnistui hienosti. Jahas, mitäs sitte hankittais ? Toi lataava autotelinehän olis varmaan kiva. Kaikki muuhan mul alkaa jo ollakkin, paitsi se lataava kaiutin. Joo, mistäs verkkokaupasta mä sen… jne, jne…

 • NipAps

  Lumia 920 boottailee kesken toimien aika usein. WiFi:ssä “no signal” tiloja ja taulukone ei yhdisty helposti Wlanilla puhelimen LTE/4G kautta internettiin. Akku tyhjenee ihmeen nopasti. Outoa oli myös se, ettei puhelin aina saanut aina yhteyttä verkkoon Tampereella sama vika kai kuten WiFi:ssä?

  Korjaako tuo päivitys näitä?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi, valitettavasti en osaa ottaa kantaa yksittäistapauksiin. Jos ongelmat jatkuvat, kannattaa olla yhteydessä tukeen!

 • lepediivi

  itse en kyllä näe eroa kamerassa entiseen. Puhelimena L920

 • juhis

  koskakohan saamme lumia 820 mahdollisuuden asettaa viesteille omia merkkiääniä ja värinä toiminta olisi pitempi kuin kerran ?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei juhis, olemme välittäneet palautteen tuotetiimeille. Kiitos palautteesta!

   • Pete

    Miksi Nokia on halunnut estää viestien merkkiäänien vaihtamisen nykyään? Ennen se toimi ja Samsungilla toimii nykyäänkin. Onko syy vain halua määrätä käyttäjiä? Jos, niin ei ihme että Nokialla ei mene hyvin…

 • Tahvo

  Enemmän ominaisuuksia saisi tulla.

 • Àrska

  Lumia ei rupee päivittään wlanin kautta joten onnistuukos muuten ? Toim huom. tätä viestiä on editoitu kielen takia. Noudata ystävällisesti blogin kommentointipolitiikkaa.

 • Mika

  Ainut vika minkä löydän ja olen löytäny mun 920:stä on, että kun aktivoit ”Lasten Nurkkauksen” ja sitten yrität päästä sinne (ja olet laittanut salasanan) se kysyy salasanaa. Eli siis koko lasten nurkkauksen idea katoaa……

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, itse Lasten nurkkaukseen ei vaadita salasanaa. Puhelimen pitäisi kysyä salasanaa ainoastaan silloin, kun yrität päästä takaisin “tavalliseen” puhelinvalikkoon eli näin lapsi ei pääse käsiksi tietoihisi.

   • Niklas

    Mulla ainakin pyytää salasanaa lasten nurkkaukseen mentäessä…

    • Mika

     Joo kyllä mun 920 kysyy kans sitä salasanaa…. Aika kökkö juttu ku just tätä ominaisuutta odotin :(.
     PS: Muuten Puhelin toiminut moitteettomasti :) .

 • lepediivi

  Miksihän Windowsphonessa on tälläisia ihme rajoituksia esim. 4gllä tai ylipäätään matkapuhelinverkkolla ei voi ladata yli 20mb kokoisia sovelluksia, päivityksiä jne. Symbianissa oltiin paljon edellä wptä, siksi vaihdankin L920sen 808 pureviewiin. Olen hyvin pettynyt siihen että nokia ylipäätään valitsi wpn kun markkinoilla olisi ollut muita paljon laadukkaampia käyttöjärjestelmiä.

 • Tomi

  Lumia 920 päivitetty ilman ongelmia. Asennuksessa kannattaa olla kärsivällinen, “valmistellaan asennusta 100%” saattaa hengata paikoillaan kauankin ennen asennusnapin ilmestymistä. Ilmeisesti tehdään auto-backupia ja siinä voi mennä tovi.
  Kamera eron huomaa, otin paljon testikuvia ja tarkkaa jälkeä syntyy. Aikaisempaan nähden kuvien laatu on tasaista eikä satunnaisesti suttua kuten aiemmin. Suht kaikki käyty puhelimessa läpi ja asetukset ennallaan, enkä ole törmännyt ongelmiin. Valmiilla tekstarilla puheluun vastaaminen on aidosti näppärä ja nopeakäyttöinen uusi ominaisuus.

  • Iippo

   Miten tuo valmiilla tekstarilla puheluun vastaaminen toimii? Asetuksissa Vastaa tekstiviestillä käytössä täppä on päällä ja oletusvastaukset 1 ja 2 ovat olemassa, mutta kun puhelu tulee, niin miten tekstari liipaistaan soittajalle?

   • Iippo

    Tarkennuksena vielä, että puhelun tullessa valintana vain vastaa ja hylkää eikä sen alla tekstarinlähetysvaihtoehtoa kuten näköjään pitäisi kai olla (mitä kuvia nyt kuukkeloimalla löysin).

    • Jartziz

     Näyttäs siltä, että tuo tekstiviestivastaus toimii vain numerolle, joka on jo ennestään tallennettu puhelimeen. Siis satunnaiselle soittajalle ei voi tekstiviestivastausta laittaa. Jostain kumman syystä… :(

     • Iippo

      Valitettavasti ei toimi silloinkaan. Kokeilin myös ilman +358 alkua… Numeron tyyppi matkapuhelin mutta ei toimi. N8:ssa toimii hienosti. Kylläpä on Nokialaiset hanakoita kommentoimaan :) Pitää kai resetoida koko lumppu josko tuo akun kestokin siitä paranisi. Ehdottomasti 920:n heikon lenkki tuo akku.

 • emppu

  Päivitys ongelmitta ,näyttökin tuntuu terävämmältä kuin ennen ja entistäkin sulavammalta.
  Latauksessa täytyy olla kärsivällinen minulla kesti noin tunnin. Mitään ongelmia ei ole ainakaan vielä havaittavissa.
  Hieno juttu.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiva kuulla Emppu!

 • SimoK

  Ilmeisesti tämä päivitys ei tuo mitään muutosta ääneen puheluissa. Useammat kironneet, kun puhelun alussa ääneni kuuluu kuin tunnellissa tai kaivossa. Häiritsee vain puhelimen varsinaista käyttöä. Kuulin vain että olisi softa puolessa vika.

  • Tomi

   Itse en ainakaan oman L920:n kanssa ole moiseen törmännyt. Pikemmin päinvastoin, kun olen kysellyt niin äänenlaatu on hyvä ja muiden ääni kuuluu myös selkeästi. Päivitys ei käsittääkseni ääneen tee mitään muutoksia ellei sitten kuulu mainittuihin “muihin parannuksiin” joita ei eritellä.

 • emppu

  Kerkisin kehumaan ettei ongelmia ole.Itse päivitys meni ongelmitta ,,mutta ,mutta se sammumis ongelma ei korjaantunut.
  Täytyy kai kääntyä takuun puoleen ja vaihtaa puhelin toiseen ,ilmeisesti kaikissa yksilöissä ei ole samaa ,tosi ärsyttävää vikaa.
  UUTTA koerjauspäivitystä ja heti.

  • tk

   Puhelin takuuseen. Mulla oli ensimmäinen yksilö sammuvaa ja itsensä käynnistävää tyyppiä. Toinen toiminut ongelmitta jo monta viikkoa. Onneksi tajusin vaihtaa viikon sisällä, niin sai uuden tilalle eikä mitään huoltoyksilöä.

   • /tommi

    mulla oollut 920 nyt 3 viikkoa. toi boottaus on tosi ärsyttävää, tänään kaksi kertaa. mikä toi juttu on, että viikon sisällä saa uuden puhelimen?

 • Hannu

  Hei! Päivitin Lumia 920 ja se näytti onnistuvan. En huomaa kuitenkaan mitään eroa entiseen. Miten esim. viesti tallennetaan luonnoksiin?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Hannu, jos et lähetä viestiä, se tallentuu nyt automaattisesti luonnoksiin. Kokeilepa kirjoittaa joku testiviesti, mene pois valikosta ja sitten takaisin viesti-asetuksiin, luonnos pitäisi löytyä sieltä.

 • :)

  Osaatteko sanoa, milloin saa kellon näkyviin pimeälle näytölle? Niin kuin symbianin tapaan.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, en osaa sanoa onko tuollaista ominaisuutta olemassa vielä. Jotain sovelluksia kannattaa tsekata?

 • V75

  mikäköhän on kun yritän päivittää lumia920 niin tulee teksti että päivitystä ei voida juuri nyt tarkistaa….. Ja wlan on käytössä. Ja puhelin on ostettu jo marraskuun lopulla. Että vanha ohjelmistoversio on edelleen käytössä.

 • juha-pekka

  lumia 920 päivitys onnistu ongelmitta ja puhelin toimii erinomaisesti olen erittäintyytyväinen käyttäjä terveisin juha-pekka

 • topi

  Pari päivitysehdotusta:

  – Akun yhteyteen jäljellä oleva määrä prosentteina

  – Henkilö tilen personointi. Eli voisi määritellä esim. yhden painalluksen soitto. Nyt saa painaa muutaman kerran ennen kuin alkaa soittamaan haluamalle henkilölle.

  – Sovelluksien sulkeminen yhtä helposti kuin exploderin välilehdet. Elikkä kun painaa nuolta pohjassa, olisi ruksit sovelluksien kohdalla, josta sulkea ne nopeasti eikä nykyisellä oudolla tavalla.

  – myös tekstikursorin asettaminen tekstin sekaan sekä sanojen väliin ja niiden valitseminen pitäisi korjata. Nyt on aivan täysin luokaton ratkaisu.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka Topi, kiitos vaan palautteesta! Laitoin nämä toiveet meillä eteenpäin.

  • Liisa

   Aivan samaa mieltä näistä kommenteista, mutta tuo Explorerin sulkeminen on mulle vieläkin iso mysteeri. Joudun selaamaan nuolella taaksepäin ja viimeinen sivu ei selain ei jostain syystä aina sulkeudu. Eli entisessä E97 sain selaimen ikkunat tosi kätevästi ruksin kautta suljettua. En ole huomanntu Lumia 920 samanlaista toimintoa. Auttakaa jos olen väärässä. Kiitos.

 • Petrus

  Hyvin asentui päivitys 920:een..

  Seuraavia ominaisuuksia on kyllä jäänyt kaipaamaan e7:sta:
  -Mahdollisuus ladata sähköpostia vain haluttuna aikana (ruuhka-aika)
  -Värinähälyytystä ei saa helposti pois, latauksessakin puhelin värisee
  -Herätyskellon äänen voimistuminen hiljaa, nyt se tulee puhelimesta aina täysiä
  -Mahdollisuus etsiä numeronäppäimistöllä henkilöitä osoitekirjasta

  Muuten kyllä on paljon parempi puhelin kun E7 tai iPhone. Nokian omat softat on todella hyviä.

  Nokia julkisiin kaipaisin jotain suosikkilistaa, josta voisi nopeasti hakea reittiä sekä eri kuvakkeita aloitusnäyttöön kiinnitetyille reiteille.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Petrus, kiitos hyvästä palautteesta! Olen laittanut nämä eteenpäin tuotetiimeille.

 • Hexa

  Asennuksen kanssa ei ollut ongelmia, mutta jumittumisongelma jäi eli pari kolme kertaa viikossa jumiutuu täysin eikä auta muuta kuin buutata noiden kolmen napin avulla. Harmi…

  • Hexa

   Ja kyseessähän on Lumia 920.

 • päivityksen jälkeen puhelimen näyttö ei käänny enää vaakaan muualla kuin videoissa.

 • SouthMaister

  loistava puhelin tämä 920 lumia, mutta joitakin tosi outoja puuteita entisenä android omistajana voin sanoo. Esimerkiksi videopuheluita ei voi soittaa tai vastaanottaa muutenku skypellä. Miksi näin ja korjataanko? Muuten olen ihastunut lumian sulavaan käyttöön ja muotoiluun ja ominaisuuksiin niin paljon etten enää androidiin vaihtaisi takaisin :)

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, en ole ihan varma videopuhelutilanteesta, mutta voin yrittää selvitellä asiaa, kunhan tuoteihmisimme palaavat takaisin Barcelonasta. Kiva kuulla, että Lumia on miellyttänyt muuten!

 • Julle

  920, paras puhelin ikinä. Päivityskin meni hyvin. Ei ole kertaakaan temppuillut.

 • Kärsimätön

  Millon tulee lumia 800 päivityksiä? Oon manuaalisesti kokeillu zunen kautta monet kerrat ja puhelinki väittää vaan että ei oo päivityksiä saatavilla, kuola senku valuu tässä odotellessa…

 • Timo

  Hei,

  Olisi todella mukavaa, jos puhelimen kuvista saisi “tiedot” esiin niin, että valokuvan päivämäärä sekä kellon aika olisivat nähtävissä. Olisiko tulevissa päivityksissä mahdollista saada puhelimen “leponäyttöön” kello sekä päivämäärä..vähän kuin herätyskello tyyliin. Näin ei kelloa tarkistaakseen tarvitsisi yöllä aina yrittää osua sivunappiin.

  Kiitos ja terveisin,

  Timo

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Timo, kiitos palautteesta! Sama ominaisuutta on toivonut viime aikoina moni muukin, joten laitamme palautteen eteenpäin. Selkeä kello on kyllä tärkeä ominaisuus, samaa mieltä siinä!

 • Tapio

  Milloin mahdollisesti vapaudumme tuosta 20Mt mobiiliverkon latausrajoituksesta?

  Tämä on minulle se suurin pettymys Lumia 920 puhelimessa. Me emme saa kotiin 8/1 laajakaistaa nopeampaa liittymää ja puhelimesta irtoaa huonoinakin päivinä vähintään puolet enemmän kaistaa ladata noita isoja tiedostoja kuin yhdistämällä jo valmiiksi hitaampaan verkkoon jota kaiken lisäksi kuormittaa muutama kone, tv sekä pari pelikonsolia.

  • Riku

   Tietääkseni WP8:ssa on 50Mt rajoitus (ainakin Saunalahden verkossa testattu, joten en tiedä onko operaattorikohtainen rajoitus tuo mainitsemasi 20Mt), mutta sekin on aivan liian vähän. Rajoittamaton data puhelimessa, kuten niin monella Suomessa, joten ärsyttää välillä todella paljon odottaa WLAniin pääsyä / pistää WLANiin vain ladatakseen esim. muutaman megan yli menevä peli tai muu vastaava. Paradoksi on se, että silti saat katsoa vaikka HD-tasoisen koko illan elokuvan käyttäen vaikkapa Netflixia tai Nokia TV:ta 24/7, mutta silti et saa ladata esim. 51 megan kokoista peliä käyttäen mobiilidataa puhelimellesi.

   • Tapio

    En nyt ole itseasiassa sata varma oliko se 20 vai 30Mt mitä tuo puhelin itse ilmoitti kun latausta yritin. No, nyt on joka tapauksessa koko roska huollossa koska näyttö sammuu puhelun ajaksi eikä palaudu ennen kuin saan luuria korvaan. On tullut muutama pitkä vastaajaviesti jätettyä kun ei saa suljettua puhelua :) Pari viikkoa mennään vanhalla Desire Z:lla taas.

    Edit. Ja saunalahti on muuten käytössä

  • Riku

   Ai niin eli ihan kohtuuden nimissä unohtui mainita, että iOS:ssa on ainakin käytössä tuo 50Mt:n mobiilirajoitus.

 • Ville

  Voisiko näitä ääniä saada säädettäväksi sovelluskohtaisesti. Tai edes eri äänensäätö sovelluksille kuin soittoäänelle. Toinen Lumia jo menossa, vähän väliä on soitto hiljaisella tai sovellusäänet kovalla. Yksi suurimpia omituisuuksia!!!

  • Petteri

   Tämä äänihomma on kyllä jotain niin omituista, että en varmaan olisi ostanut koko vehjettä jos olisin etukäteen tiennyt. Toista en enää osta jos ei tule parannuksia. Myös jos näppäilee puhelinnumeroa suoraan soittamista varten, on piippaukset ärsyttävän kovia.

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Moi Petteri ja Ville, juttelen ääni-tiimin kanssa tästä asiasta. Itse en ole huomannut Lumian äänessä mitään ongelmaa, mutta katsotaan onko tälle tehtävissä jotain.

 • Kari

  Onko kukaan saanut päivitystä vielä Lumia 820 puhelimeen? Ainakaan Soneran liittymällä ei tuota vielä ole tullut..

  • Riku

   Sama vika Rahikaisella, paitsi puhelimena Lumia 920 ja liittymänä Saunalahti.

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Moi Riku, laitoin sinulle privamailia.

  • http://www.facebook.com/kimmo.t.toivanen Kimmo Toivanen

   Sain. Tarkistin päivitykset samana päivänä kun se tuli jakoon. Puhelin on DNA:lta osamaksulla, ei siis kytky. En osaa sanoa, onko Soneralta otettu puhelin lukittu, mutta luulisin että ei?

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Hei, operaattorin ei kuitenkaan pitäisi vaikuttaa tämän päivityksen saamiseen.

  • Kari

   Nyt täytyy tunnustaa että vika oli taas näppäimistön ja penkin välissä, suht koht uudessa lumia 820 puhelimessani tuo päivitys oli jo valmiina, luin versionumerot väärin :(

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Joskus käy noin. Mutta hyvä että toimii :))

 • dief

  moi. Ensinnäkin sanottava että mahtava puhelin, ehdottomasti tämä L920.
  Sitte ihan pakko myös antaa risuja. Ensinnäkin volume säätö aivan käsittämättömän moka. Ei voi kun ihmetellä että kaikki äänet säädetään yhdellä kertaa, ei hyvä ei todellakaan. Toiseksi antennin kentät olis hyvä olla näkyvissä kaiken aikaa, on paikkoja joissa oikeasti joutuu “etsimään” kuuluvuutta esim. Sisätilat, näin ollen joutuu koko ajan nostaa Se esille.

  • dief

   Onkohan näihin tulossa muutoksia?

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Hei, kiitos palautteesta! Tuosta äänenvoimakkuuden säädöstä on tullut muutakin palautetta, joten viemme palautteen eteenpäin tuotetiimeille.

    • volvo0

     Onhan toi ääni ongelma ollut jo alusta-asti tiedossa. Viimeisessä päivityksessä ei ole korjattu.Mikä siinä mättää?

 • Riku

  Moi. Missäköhän vika, kun ei vieläkään ole päivitystä näkynyt? Puhelin on Lumia 920 (keltainen) ja liittymänä toimii Saunalahti.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, meille ei ole tullut tietoa mistään laajemmasta päivitysongelmasta, joten vaikea sanoa suoralta kädeltä mikä on ongelma. Tsekkaapa kohdasta asetukset-> lisätietoja mitä numeroita ja koodeja siellä on (erityisesti alaotsikon lisätietoja alla)? Voi auttaa meidän teknistää asiantuntijaa selvittämään missä vika on.

   • Riku

    Kyseisen kohdan alaotsikon lisätiedoissa olivat seuraavat koodit ja numerot: Manufacturer Model Name: RM-821_eu_finland_354, Mobile Operator Name: ELI-FI, Configuration ID: 99453. Kiitoksia paljon avusta :) Unohtui muuten mainita edelliseen viestiin, että aivan loistava puhelin on kyseessä!

 • Cale

  Olen melko tyytväinen 920:eeni. Entisenä Symbian ja Android käyttäjänä kuitenkin muutama pieni asia “risoo”, joista varmaan osa tuleekin seuraavissa updateissa. Nyt asentamassani päivityksessä olikin jo viestien Luonnokset – hyvä! Mutta kun vielä saisi:
  – värinähälytys pitemmäksi – mahdoton “kuulla” yhdellä värinällä kun taskussa ja melussa
  – selaimen pikasulku – todella turhauttavaa kelata alkuun mahdollisesti kymmeniä sivuja
  – kello aina näkyvissä – siis myös “lepotilassa”

  • Niklas

   Selaimen sulku nopeutuu kun suljet välilehden. Silloin ei tarvitse selailla kaikkia sivuja taaksepäin.

  • RR

   Huomasin, että selain sulkeutuu, painaa nopeasti kahdesti nuolta taaksepäin.

  • terho

   Minun mielestäni selaimen voi sulkea windows näppäimellä, nuoli on takaisin nappi. Sovellukset suljetaan nuolinäppäimellä.

 • eelis

  Minullakaan ei ole vielä tullut portico päivitystä. Liittymä Elisa, puhelin 920 white. Lisätietoja kohdan alla Manufacturer Model RM-821_eu_finland_354 Mobile operator: ELI-FI. Configuration ID: 96014

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, laitoin sinulle asiasta privamailia.

 • Cale

  Minulla 920 ja vaimolla 820. Asensimme pari päivää sitten tuon ohjelmistopäivityksen ja sen seurauksena (??) kummallakin puhelimella on näyttö alkanut kesken toimintojen hiipua – siis kuin taustavaloa himmennettäisiin. Puhelinta heiluttamalla tai jotein epämääräistä tekemällä se taas palautuu hetkeksi kunnes taas. Onko tämä ominaisuus ja jos on niiin kuinka kirkkauden saisi takaisin vakioksi?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei! Automaattinen kirkkaudensäätö on saattanut mennä päivityksessä takaisin päälle tai se on alkanut
   toimimaan erilailla. Jokatapauksessa, pimeässä valaistuksessa näyttö voi olla hyvinkin himmeä ja kirkkaassa valossa näyttökin on erittäin kirkas.

   Puhelimessa on pari eri asetusta, joista tuota voi säädellä:
   Asetukset > kirkkaus tai Asetukset > näyttö+kosketus.

 • Sinuhe

  Minulla Lumia 920 ja päivitys ei onnistu,WLAN verkossa lataus keskeytyy aina 75-80%:n kohdalla jonka jälkeen tulee ilmoitus ettei päivitystä voitu ladata ja siihen kuuluva vikakoodi,tuon vikakoodin ylösotto on vain unohtunut toistaiseksi.Puhelin ei anna ladata päivitystä datayhteyden kautta vaikka liittymässäni(Sonera) ei ole siihen estoja päällä,mikä avuksi?
  Vikakoodin ylös otto tarkoitus tehdä huomenna töissä jossa avoin verkko saatavilla.

 • hsm

  “- Laita WLAN –toiminto päälle ja yhdistä puhelin WLAN verkkoon”
  Miksei hiiskatissa 4G kelpaa? Se on 2-3 kertaa niin nopea kuin taloyhtiön verkko.

 • hsm

  On kaksi läppäriä, uusi, jossa on 802.11n ja vanha, jossa on 802.11b.
  920:n internet-jakaminen toimii hyvin uudemmassa (mitä nyt katkoo välillä yhteyttä aika tiuhaan), mutta vanha ei näe koko yhteyttä. Missä vika?

 • EXnoXu

  Moikka! Vaihdoin hiljattain Lumia 820 puhelimeen ja pakko kyllä sanoa, että jäin kaipaamaan E7 Belle ominaisuuksia todella paljon!

  1) Miten saan laitettua Lumian kahdella painalluksella äänettömälle? Muutenkin profiilit olis kiva saada Nokian applikaationa tähän!

  2) Kalenteri! Äkkiä Nokialta oma kalenteri…siis sellainen jossa on VIIKKONUMEROT ja tallentamalla kaverien synttäripäivät, se muistaa kuinka paljon kukakin täyttää. Siis nämä ovat “älypuhelimia”! Joskus vuonna nakki Nokialla oli peruspuhelimissa tämä ominaisuus…

  3) Pulssivalo kun joku on esim. soittanut tai laittanut tekstiviestiä

  4) Näytönsäästäjääksi kello ja päivämäärä tai sitten voi valita ettei ole mitään käytössä kuten nyt.

  Nuo yllä olevat asiat voisi olla jo nyt ensimmäisenä päivityslistalla. Olen jo pari vuotta sitten kertonut tästä synttärifunktiosta herra Elopille, mutta mitään ei ole tapahtunut…

  Kiitos sulle Anna!

  – Ex-Nokialainen

  • Aleksi

   Ykköskohtaan: värinänhän saa kahdella napsautuksella, kunhan puhelimen lukitus on avattu. Painat äänenvoimakkuusnäppäintä ja sitten asetat värinäksi napsauttamalla soittoääni + värinä. Toiminto on kyllä vähän keskeneräinen.

   Jos värinä häiritsee, sen voi vaihtaa äänettömäksi ääniasetuksissa.

 • Jorma

  Milloinkahan saisi sellaisen Lumian jossa on myös näytön puolella kommunikaatiokamera. Eli jos vedät näköpuhelua jonkun kanssa näet samalla hänet ja hän sinut ilman puhelimen kääntämistä edestakaisin ? Toimisi skypen kanssa ja muiden kommunikaatio ohjelmien kanssa.

  • Aleksi

   Etukamera löytyy Lumia 900:sta, 920:sta ja 820:sta.

 • kysyjä?

  laita mullekin privamailia. Mulla L920 eikä päivitystä kuulu eikä näy, mitä pitää tehdä?
  Tollanen löytyy multa. 1232.2107.1241.1000
  Kiitos

 • http://www.facebook.com/DarkFestivalBeast Schillinger Retropetteri Antti

  olen hyvin tyytyväinen lumia 820 mutta olisin toivonut päivityksen sisältävän hieman enemmän muokattavuutta käyttöliittymän ulkonäköön sekä joihinkin toimintoihin. Esim tiilien värivalikoima on perukseltaan naurettavan vähäinen ja muutenkin tiilien muokattavuus on äärimmäisen vähäistä. Toiseksi valikoiden otsikkofontit on pienimmilläänkin ylisuuria ja skaalautuu rumasti yli näytön pystysuunnassa puhelinta käyttävillä. Taustakuvia ei saa asetettua jokaiseen toimintoympäristöön taustalle, kuten esim albumit,kuvat yms taustalla.
  paljon muutaakin olisi mutta nää visuaaliset ongelmat lähinnä kummastuttavat häiritsevästi. Myös puhelimen äänilähtö on hieman ylitehostettu ja mikrofoniohjaus kaipaa hienosäätöä. Oma puhe ei kuulu ellei mikki ole juuri suun tasolla ja äänet räsähtävät vastattaessa puhelimeen ja joskus kun puhelimen soittoääni on yli 12 pykälää.

  • Friida

   Kiitos kattavasta palautteesta! :) Juuri tällaisten käyttäjäkokemusten kuuleminen auttaa meitä kehittämään puhelimistamme entistä parempia. Mukava kuulla, että kokonaisuutena olet tyytyväinen Lumia 820:een. Omasta mielestänikin puhelin on monipuolisuudessaan oikein mainio paketti.

 • 920L

  Viimeisen ohjelmistopäivityksen jälkeen puhelimen akku loppuu todella nopeasti. Olen ottanut wlanin, paikannuksen + muun ei tarvittavan pois päältä. Akku ei kestä edes niin pitkään, kuin aikaisemmin edellä mainitut käytössä? Missä vika? Aikaisemmin töissä akkussa oli työpäivän päätteeksi 60-70% varaustila jäljellä. Nyt piti puhelin laittaa lataukseen klo 14:00 jälkeen, koska oli vain 20% jäljellä!
  Kyseessä 3kk vanha 920.

 • jocke

  muuten onnistunut päivitys mutta nyt kun soitan jollekulle tai joku soittaa minulle niin puhelin menee pimeäksi eikä herää ennenkuin kaveri katkaisee.mites tämmöisessä tilanteessa tulisi menetellä? Käytössä siis lumia 920

 • tenhis

  Onko 920 puhelimeen olemassa fm lähetin ohjelmaa, jolla pystyisi luoda oman radiokanavan esimerkiksi oman musiikin kuunteluun autoradiosta?mielessä myös ollut kysymysmerkkinä että miten puhelimen saa pystylukitettua että kuva pysyisi aina suorassa vaikka kääntäisi puhelinta?

 • Marko

  Osaatko Anna sanoa milloin mun Lumia 920:een pitäisi tämä päivitys olla saatavilla? Siinä on nykyisin versio 1232.2107.1241.1000, Manufacturer Model Name on RM-821_eu_euro1, Mobile Operator Name 000-GB, Configuration ID 92236.
  Alkaa usko loppumaan kun ei päivitystä näy eikä kuulu :(

  • Friida

   Älä menetä toivoasi! :) Päivitys on kyllä tulossa kaikkiin laitteisiin, mutta yksittäisten puhelimien tilannetta emme täältä valitettavasti pysty sanomaan.

 • Sämpy Ahma

  Moro.

  Minulla puhelin ilmoitti päivityksen olevan valmiina ladattavaksi (lumia 920) ja wlanin kautta pistin puhelimen sitä lataamaan.
  Päivitys latautuu ja alkaa valmistella asennusta, sitten tulee stoppi ja ilmoitus: Päivitys ladattiin, mutta sitä ei voitu avata (8018830f).
  Nykyinen versio on 1232.2110.1244.3001.

  On kokeiltu buuttailut ja välimuistin tyhjennykset ja vaikka mitä, aina sama ilmoitus, mikähän tuohon voisi olla syynä ?

 • Juuso

  Moi, onko tarkoituksen mukaista, että puhelimen kalenteriin pystyy laittamaan merkinnän toistuvaksi, mutta toistuvuudelle ei pysty asettamaan päättymis hetkeä. Nyt merkinnät jatkuvat hamaan loppuun asti??
  Onkohan tähän tulossa korjausta?

 • juza

  920 miksi herätyskello ei toimi vieläkään jos puhelin on kiinni????

 • Seppo(nimi muutettu)

  Milloin tuosta kalenterista tulee oikeasti jollain lailla käyttökelpoinen? Nykyinen on aivan surkea verratessa esim. e6:ssa olleeseen belle sympparin kalenteriin.

 • Olli

  kun musiikkia kuunnellessa menee artistin kansioon ja sieltä takaisin niin artistit alkaa aina a-kirjaimesta. Se on todella turhauttavaa.

 • jussi99

  Olen rakastunut Nokia 920:ni, upea kokemus HTC Desireen jälkeen (sorry)! Olisi mukava saada kalenteritoimintoon muistutusvälejä samoin kuin Outlookissa on…

 • Woodpecker

  Ja se natiivi VPN upuu yhä… Eikö Nokia voisi koodata sitä itse, kun kerran Mircosoft on niin saamaton tässä?

 • Risto

  Milloin mahtaa Nokialta tulla Yle Areena-sovellus ,josta näkyvät radio-ohjelmat kuten Nokia TV:sta telkkari ohjelmat?

  On aika ärsyttävää kun radiotoimittajat sanovat, että tämän voi sitten kuunnella Areenasta, mutta pitääkin mennä selaimella hakemaan ja tuleekin vastaan ilmoitus, että tarvitaan Flash, jota esim. Windows-puhelimiin ei saakaan.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, kannattaa laittaa palautetta tästä myös suoraan Yle:lle, he kun vastaavat täysin sovelluskehityksestä Areenan suhteen. Laitoin Flash-toiminnosta palautteen eteenpäin tiimille, kiitos!

 • Mek

  920 on todella hyvä laite, mutta viime päivityksen jälkeen näyttö on välillä ruvennut vilkkumaan ?
  Kalenteriin kaipaisin kunnon hälytystä, eikä vain yhtä äänimerkkiä ?
  @postin ja viestien saapumiseen saisi vaihdettua omat äänet ?
  Jos yhteystiedoissa henkilöllä on useampi kännykkä numero tallennettuna, mutta et pysty lähettämään kuin 1 tallennettuun numeroon tekstaria ?
  Lepotilaan iso selkeä kello !

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, kiitoksia palautteeusta! Jos vilkkuminen jatkuu, suosittelen kääntymään huollon puoleen. Muun palautteen olen laittanut eteenpäin tuotetiimeille, kiitos!

 • ari

  moi, koska nokia korjaa Lumia 920 puhelimen häiritsevän asian, puhelimeni sammuilee itsekseen miten sattuu, mutta eniten silloin kun lataan puhelinta ja akku tulee täyteen ja jos näyttö ei ole päällä. käsittääkseni päivitys joka tuli puhelimeen piti korjata tämän vian , mutta ei tehnyt asialle mitään.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Ari, ikävä kuulla ongelmista! Blogin kautta on vaikea antaa sen tarkempia ohjeita, mutta jos ongelma jatkuu, suosittelen kääntymään huollon puoleen.

 • Guest

  1232.5951.1249.1

 • janiuu

  Mulla melko uusi L920, jossa laiteohjelmisto versio: 1232.5951.1249.1001 – eli hieman suurempi versionumero. Koskeeko päivitys myös tätä?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, en osaa tekniseltä asiantuntijalta kysymättä vastata asiaan, mutta tsekkaapa tallentuuko sinulla tekstiviestit puhelimeen drafteina vai ei. Jos kyllä, sinulla on jo WP 8 puhelimessasi.

 • petu

  Asensin Spotifyn, 920-een. latauslipukkeella musaa, mutta, puhelimeen ei pysty vastaamaan, eikä sillä pysty soittamaan, jos Spotifyltä soi musiikki. Eikö olekkin mahtavaa. Voitteko tehdä asialle jotain. Kiitos etukäteen, palautteeseen vastaamisesta.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Petu, tuo Spotify-sovellus on vasta beta-versio, joten voisi toivoa, että tuo korjaantuu sitten valmiissa versiossa. Olen laittanut kuitenkin Spotify-yhteyshenkilöllemme palautetta ja sinunkin kannattaa laittaa palaute myös suoraan Spotifylle. Kiitoksia!

 • Pra

  Sain juuri uuden Lumia 920 vanhan E7 tilalle ja seuraavia ominaisuuksia jäin uudessa puhelimessa todella kaipaamaan:
  – Erilaiset soittoprofiilit yhdellä painalluksella tai liuutuksella ylävalikosta eri tilanteisiin
  – Erilaiset aloitusnäytöt työ ja siviili käyttöön
  – WLAN, Bluetooth, soittoprofiilien, GPS päälle/pois muokkaukset suoraan ylävalikosta liuuttamalla tai yhdellä painalluksella

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Heippa, kiitoksia palautteesta, hyviä pointteja!

 • teemu

  terse
  Lumia 820 ja uusin päivitys vaikutti Bluetooth yhteyksiin.. auton bluetooth HF vs puhelin. Ennen puhelin yhdisti automaattisesti auton laitteeseen.. nyt päivityksen jälkeen yhteys muodostii satunnaisesti ja jos ei muodostu bluetooth valikko jää harmaaks – ja yhteyden kohdalla lukee yhdistetään??i ja puhelin on pakko sammuttaa ja “parittaa uudelleen”. ennen päivitystä ei ongelmia.

 • robsu

  Hei, onko mitenkään mahdollista vaihtaa Manufacturer Model namen? Haluaisin saada sen suomen malliks. Nykyinen RM-825_apac_malaysia
  Operator Mobile name 000-MY

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, kyselin asiaa meidän tuki-ihmisiltä ja valitettavasti se ei ole mahdollista edes tuen kautta.

 • http://www.facebook.com/mirjam.blom.92 Mirjam Blom

  Hei! Lumia 920 on ollut loistava puhelin, kiitos siitä! Nyt törmäsin ongelmaan eli: uusi päivitys on mahdollista asentaa vain wlan-yhteyden kautta, jota minulla ei ole. Kuvat olen saanut talteen ilman wlania usb:n kautta tietokoneelle (pilveen tallennus ei myöskään toimi ilman wlania). Eikö ole mitään muuta keinoa päivityksiin? Kiitos

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Mirjam, valitettavasti tarvitset tosiaan wlanin tuota asentamista varten, muuta keinoa ei oikeastaan ole. Suosittelen käymään jossain paikassa, jossa wlan verkko on olemassa (esim kahvilat jne) ja latamaan päivityksen siellä.

 • S

  On se kiva kun tulee oikein sähköpostilla ilmoitus että päivitys on saatavilla eilisestä asti ja sitten tuleekin linkki kuukauden vanhaan tekstiin. Huomasin kyllä tuolta muualta selatessa että jenkkilässä uusin versio ohjelmistosta on saatavilla. Mutta jos oikein sähköpostia laitatte niin katsokaa nyt että aihe on oikeasti ajankohtainen eikä kuukauden vanhaa tietoa.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, jos kyse on Nokian lähettämästä sähköpostista, niin he lähettävät aina tietyn väliajoin koosteen ajankohtaisista artikkeleista, mutta toki ne saattavat olla siinä vaiheessa jo muutaman viikon vanhojakin. Tieto tässä artikkelissa pitää kuitenkin edelleen paikkaansa. Kiitos palautteesta!

 • Masa

  Ei aukee https sivut päivityksen jälkeenkään?! Ei ainakaan oikein – imail sähköposti palvelu näyttää tyhjää kuten ennenkin. Kaikilla muilla käyttöjärjestelmillä toimii…

  Toivottavasti edes yhteensopivuus autojen HF-systeemeihin parantua! Muuten en ole vielä huomannut mitään oleellista parannusta päivityksen myötä -:(

 • Heke

  Moi, mielestäni ei tänne erikseen tarvitse laittaa mikä puuttuu tästä 920 puhelimesta vaan HALOO nokia jos ei teillä ole niin minulta voi lainata vanhan kommunikaattorin ja vaikka e7 ja näistä puhelimista viestit, kalenteri(uskomatonta ettei ole viikkoja ja sitä, että näkee kuukauden kalenterin ja päivä aikataulun samalla) jos nokia ei saa aikaiseksi tätä niin chronos calender hyvä), näytönsäästäjään kello, sykkivävalo kun tullut viesti tai puhelu, profiilit takaisin(yleinen, kokous, äänetön) jne jne …… näistä helpoista toiminnoista nokia on tunnettu ja miljoonat niitä osaavat käyttää. Jo järjenkin pitäisi sanoa, että se madaltaisi kynnysta ostaa uudelleen nokia, koska tuttu ja turvallinen helpompi ostaa. en ole vastaan, että ei saisi uudistua, mutta todella toimivat asiat kannattaisi pitää mukana. Oikein mukavaa pääsiäistä kaikille

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, kiitos palautteesta! Osasta noista on tullut enemmänkin palautetta, etenkin kalenterista. Laitan palautteen eteenpäin tuotetiimeille.

  • Mikko T

   Kalenteri on kyllä WP:n ehdottomasti heikoin ominaisuus. Se kännykän perusominaisuus, jonka pitäisi olla kunnossa alusta asti.

   Tiedän tapauksen jossa Lumia 800 vaihtui Samsungiin heti oston jälkeisenä päivänä, johtuen juuri kalenterin surkeudesta.

 • emb

  oma lumia 820 on 4kk vanha, mutta ei päivitystä näy eikä kuulu… missä vika?

 • Profiili

  Minulla ei ole wlan yhteyttä.Miten päivitän puhelimen?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, mikä puhelin sinulla on?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, suosittelen menemään johonkin julkiseen paikkaan, esim kahvilaan, josta wlan-yhteys löytyy ja päivittämään puhelimen siellä.

 • Arska

  Mistä voisi johtua,että puhelimeeni ei ole vieläkään päivitystä tullut? Puhelimena Lumia 920 ja liittymä saunalahdelta.

 • Markku

  Nokia 920:ssa kuulemma on joikuspottia vastaava toiminta. Miten sen saa käyntiin?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Markku, tarkoitat varmaan nettijakoa? Tämän saa päälle asetuksista kohdasta ”internet-jakaminen”. Olisikohan tämä mitä haet?

 • http://www.facebook.com/Hessu67 Heikki Maukonen

  Seuraavaan päivitykseen kaipailen tekstiviestin ääneen ja värinään parannusta. Saan puhelimeeni tärkeitä viestejä tekstiviesteinä, näihin tulee reagoida nopeasti ja nyt ei lyhyttä ääntä ja hyvin lyhyttä värinää kuule / tunne. Eli tekstiviestiäänet olisi myös hyvä saada itse säädettyä ja valittua. Värinä saisi olla pidempi myös soittoäänissä. Muuten Lumia 920 on vallan erinomainen puhelin, kiitos siitä :)

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Heikki, kiitoksia palautteesta!

 • Tepi

  ONGELMA: Lumia 920 sammuu itsestään! Uusi päivityskään EI tuonut muutosta asiaan! Mitä tehdä (palautanko viallisen tuotteen takaisin myyjälle?)?!

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Tepi, valitettavasti emme voi ratkoa tuotehuoltoon liittyviä asioita täällä blogin puolella. Jos ongelma jatkuu, suosittelen, että käännyt huollon puoleen tässä asiassa.

 • Hanna

  Onkohan profiilit tulossa jossain vaiheessa puhelimeen? Haluaisin yhä pystyä laittamaan profiilista esim. öisin vain tietyn ryhmän puhelut läpi

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Hanna, en ole kuullut profiileista viime aikoina mitään, mutta palautetta tästä on tullut jonkin verran. Laitan palautteen eteenpäin, kiitoksia!

 • Ape

  Lumia 820 pahimmat puutteet : tulleen puhelun/viestin merkkivalo ja omien äänien lisääminen tekstiviesteihin.

 • M_NP

  Erillinen äänenvoimakkuuden säätö medialle, viesteille ja soittoäänille on selkeästi iso puute. Samoin profiilien puute. Jotenkin epäuskottavaa, ettei uusimmassa nokialaisissa ole profiileja???
  Nokia N9:lle on saatavilla ProfileMatic niminen ohjelma, vastaavan kun saisi 920:een niin olisi hyvä. Ei vaan taida wp taipua niin älykkäisiin ominaisuuksiin.

 • Raxs

  Lumia kuussataakakskymppisellekki ois kiva saada jotain päivitystä :)

 • Pentti Uusikylä

  Muutaman viikon ollut tämä uusi päivitys Lumia920:ssä. Puhelin tiltannut tänä aikana 3 kertaa itsekseen. Onko päivityksessä puki?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Pentti, muutamat asiakkaat ovat valitelleet ongelmia tuohon päivitykseen liittyen. Ohjeemme on, että ota pikimmiten yhteyttä Nokian tukeen ja he osaavat paremmin katsoa, mikä puhelimessa on vikana.

 • Pentti Uusikylä

  Miksi soittonvoimaakuus pitää säätää aina uudelleen latauksen/sammutuksen jälkeen?

  • Pentti Uusikylä

   Unohtui puhelin Nokia 920

 • Veikko

  Miksi ilmakuvakarttojen, satelliittikartat, tarkkuus heikkeni niin paljon windows 8 mukana. Nyt ilmakuvat ovat suoraan sanoen surkeita ja hyödyttömiä.

  • https://twitter.com/jeresuikkila Jere Suikkila

   Hei Veikko, kiitos palautteestasi. Olen Jere Suikkila, töissä Nokian HERE -yksikössä. Olemme saaneet paljon palautetta satelliittikuvien laadusta ja olemmekin parantamassa niiden tarkkuutta ja laatua.

 • http://twitter.com/APK78 Aki

  Tässä olisi erittäin pienellä vaivalla korjattava mutta erittäin paljon käyttäjäystävällisyyttä lisäävä ominaisuus. Kaikilta veikkauksia milloin tämän saa kuntoon.

  Carlos
  08.03.2013, 14:03
  Miten värinän saa päälle / pois päältä nopeasti ilman, että tarvitsee kahlata asetus-valikkoon?

  Haluaisin, että kun puhelin on äänettömällä värinä ei ole päällä, mutta kun äänet on päällä värinäkin on päällä.

  Painat volume-näppäintä kerran, ruudun yläreunaan ilmestyy volume nn/30, ja vieressä lukee “ääni+värinä”. Siitä kun näppäät, saat päälle joko pelkän värinä, pelkän äänen, tai värinän ja äänen.
  Tadu
  08.03.2013, 14:06
  Ei toimi minulla noin. Kyseisen nappulan alta löytyy vain Soittoääni tai Äänetön -tilat kun värinä on pois päältä asetuksista. Värinän ollessa päällä asetuksissa, nappulan alta löytyvät vaihtoehdot Soittoääni + Värinä tai Värinä -tilat. Eli värinä täytyy käydä aktivoimassa tai poistamassa käytöstä asetuksista.

  Selostamasi tapa onkin miten asian kuvittelin toimivan, mutta kun ei toimi.
  Brent Sapergia
  08.03.2013, 15:21
  Juu ei saa värinää muuten pois kun asetuksien kautta. Tuon pikakuvakkeen kauttahan sen pitäisi toimia jotta olisi käyttäjäystävällinen. Nyt sitten vaihtoehto jättää se värinä kokonaan pois niin ei tarvitse yöksi aina sinne valikkoon erikseen mennä.

  Jospa jossain päivityksessä tulisi noin toimimaan vielä.

 • pettoi

  Minulla Lumia 820. Voin ehdottomasti suosotella ystävilleni vastaavaa puhelinta. Yksi asia luitenkin harmittaa nyt kun vertaa E7. Sport tracker sovellukseen ei voi yhdistää sykevyötä joka minulla oli e7:ssa. Eikä kyllä muutakaan sykevyötä. Oiskohan tähän tulossa jotain muutosta. Minulle erittäin tärkeä toiminto. I phoneen saa sykevyön sport trackerille.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei! Kiva, että Lumia 820 on ollut odotusten mukainen puhelin! Sports Trackerin nettisivujen mukaan he ovat rakentamassa erillistä
   sovellusta Windows Phone 8:lle, jolla pystyy mittaamaan myös sykettä.
   Aikatauluksi he ovat antaneet kevään 2013, joten kovin kauaa ei tarvitse
   toivottavasti odottaa.

 • EPÄ toivoinen

  moi millokahan tulis nokialta 920 joka kestäis yli kuukauden ilman vaihtoa

  jo kolmatta odotellen … Vaan taitaa olla kiina ilmiö kun pakko tehdä paljon ,, niin laatu laskee ,jos se enää voi laskea!!! N9 viimeinen nokialta tullut puhelin siis asiakasta / kuluttajaa varten muut vain huoltoa työllistäviä malleja ,, no pitäähän nekin työllistää

 • hape

  Lumia 820 poistaa outlook kalenterista kaikki yli 2-viikkoa vanhat merkinnät, kalenteri ei vain toimi yritys käytössä…

  • 820 käyttäjä

   Tämä on ihan älytöntä että kahden viikon jälkeen kalenteri tyhjentää itsensä.

   • Jude

    Mulla on 820 ja yrityselämän Outlook synkronoitu molempiin suuntiin ja kalenteri näkyy nyt maaliskuuhun 22 asti. Eli 3 kk taaksepäin. Olisiko Outlook asetus joka määrää kauanko vanhaa kalenteri talletetaan ? En muista itse muutttaneeni tuommoista aikaa. Onko teillä esim IT.tukea joka tuntisi asian? Jude

  • Make

   Onko tähän tullut mitään vastauksia? Minulla on sama tilanne 920:lla

 • Brainslow

  Puhelimeeni tuli tuo ohjelmistopäivitys, mutta hylkäsin sen epähuomiossa huolimattomuuttani. Saako sen jotain kautta asennettua tai tilattua uudelleen?

  • Brainslow

   Puhelin on siis Lumia 920.

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Moikka, pahoittelut vastauksen viipymisestä! Puhelimen kyllä pitäisi edelleen tarjota päivitystä Asetukset > Puhelimen päivitys-kohdassa. Toivottavasti onnistuu!

    • Brainslow

     Ei se vaan tarjoa. Ja kun WLAN-toiminto on päällä, niin puh löytää kyllä verkkoja, mutta niihin ei saa yhteyttä koska ne on suojattuja.

 • Heikki

  Onkohan Lumia 920:een tulossa päivitystä, jossa:
  1. kalenterihälytyksen ajankohdan saa itse määritettyä? Nyt esim. hälytyksen laittaminen 2 tuntia ennen on mahdotonta.
  2. Kalenterihälytyksen keston saa itse määritettyä? (vai saako jotenkin?)
  3. navigointi-sovellukseen lisätään ns. peltipoliisihälytys? (nykyisessä Nokiassani vakiona)
  Kiitos vastauksesta!

 • Christian

  en saa IP camera toimimaan Lumia 820 .Olen käyttänyt IP Camera viewer.

  Vanhassa Noikassa kera näkyi hyviin.Ja kun yrittää mennä “browserin” kautta niin ei sekään toimii kun tävtyy olla Active X mode käytössä.Miten saan sen käytöön ? Please help.

 • http://www.facebook.com/juha.dahlbo.3 Juha Dahlbo

  Ei tullut vieläkään päivityksessä mahdollisuutta omiin viestien merkkiääniin, värinä hälytystä pidemmäksi ja mahd. vikkuvia valoja, vastaamattomiin puheluihin ja viesteihin. Sääli jos joutuu palaamaan vanhaan symbianiin tai muuhun merkkiin.

 • Pentti

  Minulla on Nokia 920 Kun koittaan katsella Ylen TV 1-2-3-4 ei toista,vaan pyytää asentamaan Flash plauerin, mutta ei anna asentaa.Mikä plaueri pitäisi asentaa,että toimisi?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Pentti, ongelma tässä on YLEn streamingformaatti, joka ei tue Windows Phonea. Ongelma on sekä meillä että YLEllä tiedossa, mutta vain YLE voi tehdä asialle jotain, sillä heidän pitää parantaa suoraan WP-tukeaan. Kannattaa siis ehdottomasti laittaa palautetta suoraan YLElle asiasta!

  • M_NP

   Moro Pentti,
   Asenna kaupasta ilmainen Sebitti TV. Sillä näkyy YLEn suorat.

 • Päivi Salmilampi

  Saanko ilman WLAN yhteyttä päivitettyä Lumia 920? En saa sillä yhteyttä WLANiin, vaikka olen ladannut akun täyteen, käynnistänyt puhelimen uudelleen ja sulkenut kotona olevan modeemin.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Päivi, tarvitset päivitykseen kyllä ehdottomasti WLANin. Jos tuo ongelma jatkuu, olethan yhteydessä tuotetukeen (yhteystiedot myös tällä sivulla, kommenttiosion ylälaidassa) ja he osaavat neuvoa tarkemmin.

 • Arto

  Nyt kun Yle alkoi lähettää Areenassa suoraa TV lähetystä, niin olisi kiva kun ne saisi näkymään myös Nokia 820 puhelimella. Mutta se vaatii toimiakseen Adobe FlashPlayer, jota ei saa Win 8 puhelimelle.
  Onko mitään tietoa koska nämä lähetykset saisi näkymään myös Nokialaisella???

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Arto, ongelma tässä on YLEn streamingformaatti, joka ei tue Windows Phonea.
   Ongelma on sekä meillä että YLEllä tiedossa, mutta vain YLE voi tehdä
   asialle jotain, sillä heidän pitää parantaa suoraan WP-tukeaan.
   Kannattaa siis ehdottomasti laittaa palautetta suoraan YLElle asiasta!

  • Jude

   Minulla on 820 ja poikani latasi minulle Sebitti TV sovelluksen jolla näkyy Ylen kanavat suorana. Hae Kaupasta (ilmainen) hakusanalla ‘Sebitti’ . Jude

 • Christian

  Miksi ej saa soittoääni lukittu tiettyyn volymiin ?

 • Arto

  Nyt kun Yle alkoi lähettää Areenassa suoraa TV lähetystä, niin olisi
  kiva kun ne saisi näkymään myös Nokia 820 puhelimella. Mutta se vaatii
  toimiakseen Adobe FlashPlayer, jota ei saa Win 8 puhelimelle. Onko mitään
  tietoa koska nämä lähetykset saisi näkymään myös Nokialaisella???

 • Arto

  Nyt kun Yle alkoi lähettää Areenassa suoraa TV lähetystä, niin olisi
  kiva kun ne saisi näkymään myös Nokia 820 puhelimella. Mutta se vaatii
  toimiakseen Adobe FlashPlayer, jota ei saa Win 8 puhelimelle. Onko mitään
  tietoa koska nämä lähetykset saisi näkymään myös Nokialaisella???

 • Erik

  Vaihdoin hiljattain E7n 920:een. Yllätyin todella kun käytännölliset ominaisuudet poistuivat.
  E7 oli asetettu soimaan aina kun joku oman perheen jäsen yritti tavoittaa, oli sitten puhelin äänettömällä tai ei. Nyt tämä ei onnistu – vai tietääkö joku miten sen saisi toiminaan ? – Onko esim olemassa joku ladattava appi ?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Erik, valitettavasti tällaista ominaisuutta ei puhelimessa ole, en ole myöskään löytänyt vastaavaa sovellusta. Laitan kuitenkin palautteen eteenpäin, kiitos!

 • Hyde

  Moikka.
  Tässä jo joku kyselikin ilman vastausta, että onko Lumiaan saatavilla/tulossa kunnollista kalenteria, johon saa hälytykset syntymäpäivistä, merkkipäivistä yms. eli sellaista kuin Nokian peruspuhelimissakin on.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, olemme laittaneet Microsoftille palautetta asiasta ja he kyllä varmasti kehittävät kalenteria eteenpäin, sen verran tästä on tullut palautetta. Sillä välin kannattaa tsekata WP-kaupan kalenterisovellukset ja ladata sopivia vaihtoehtoja sieltä: http://www.windowsphone.com/fi-fi/store/search?q=kalenteri
   Kalenterissahan ei muuten varsinaisesti ole kohtaa syntymäpäiville, mutta merkinnän saa siellä kyllä toistumaan kerran vuodessa samana päivänä, joten itse olen merkinnyt tärkeät synttäripäivät sillä tavalla.

 • käyttäjä

  Työpuhelimme päivittyivät Lumia-sarjan malleihin. Ainoa asia mikä E5:iin verrattuna on umpisurkeaa on kalenteri. Äkkiä siis lumioihin kunnollinen kalenteri. Parannuksia:

  – Useampi seuraava merkintä aloitusruutuun näkyviin (vähintään 2-3 seuraavan päivän ajalta)
  – Kunnollinen päivä ja viikko näkymä
  – Koko päivän varaus näkyisi koko päivän varauksena, eikä päivänäkymässä vain ylhäällä tietona.

  Jne.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos paljon palautteesta! Kalenterista on tullutkin paljon palautetta ja viemme asiaa eteenpäin.

 • Ari

  Miksi kalenterin äänihälytys ei soi kuin kerran, ei kuule taskusta sitä ja värinästäkään ei ole hyötyä?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos palautteesta Ari! Laitan palautetta eteenpäin tuotetiimeille, hyvä pointti!

 • Marko Niskanen

  Hei. Mitenkäs suu pannaan, kun on nettisivuja jotka vaativat toimiakseen flash playerin ja sitä ei taida saada tähän 920 luuriin. Onko asiaan tulossa jotain muutosta?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, flash ei valitettavasti toimi Windows Phonella, joten niitä sivuja ei mobiilisti voi lukea. WP tukee HTML5:sta, joiden sivujen määrä kyllä on kasvussa.

 • duke

  Olen nyt muutaman viikon käyttänyt lumia 820. Alkuvaikeuksien (huoltokäynnin jälkeen kun sammuili) on pelannut hienosti.
  Mutta muutaman asian voisitte kyllä palauttaa entiselle nokialaiselle sopivaksi, kuten paljonpuhuttu kalenteri.
  Kalenterista puuttuu itselle erittäin tärkeä toiminto.
  Eli merkinnän toistuminen JOKA TOINEN VIIKKO.
  Prediodityöläiselle elinehto, joka on ollut edellisissä Nokioissa jo monta vuotta..
  Myös txt viestin äänet, akun prosenttinäkymä jne olis ihan hyviä saada.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos palautteesta Duke! Kalenterin toiminnallisuudesta on tullutkin runsaasti palautetta ja viemme asiaa eteenpäin.

 • Videopuhelu

  Hei! Mikä mahtaa olla videopuhelun tilanne Lumia 920 & 820 malleissa. Onko tämä ominaisuus tulossa tulevissa päivityksissä mukaan? Puhelimessa on kuitenkin etukamera, mutta todella todella kummallista, että soittovalinnoissa ei ole “video call” vaihtoehtoa.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, kiitos palautteesta! Meillä ei ole sen enempää tietoa videopuhelumahdollisuudesta, mutta on ihan totta, että etukameran kanssa sellainen toiminnallisuus olisi järkevä. Laitan palautetta eteenpäin tuotetiimeille.

 • vatku

  Itselläni on seuraavanlainen ongelma päivitetyn Lumia 820:n kanssa. Käytän Creative WP 350 bluetooth-kuulokkeita hands-freenä ja vastapuolen on erittäin vaikea saada selvää puheestani. Mikrofoniäänessä on suhinaa ja ääni leikkaa pois konsonantteja. Muilla puhelimilla ongelmaa mikrofoniäänessä ei ole (Samsung Galaxy Mini 2.3 ja Sony Ericsson K600i S40), joten ongelma on selkeästi siinä, miten puhelin käsittelee ääntä.

  Olisiko tähän ongelmaan tulossa korjausta lähiaikoina?

 • http://www.facebook.com/ikonen.eve Ikonen Eve

  Tein päivityksen Lumia 820-nen.Nyt puhelimeni ei pysyy verkossa.Jopa kosketusnäyttö menetti ns. “herkkyteen”,outo,mut niin vaan kävi.Facebookista heittä ulos ihan kesken näpyttelyn.Ennen päivitystä puhelimeni oli todella hyvä.
  :(

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Eve, onpa ikävä kuulla! Jos ongelma jatkuu, suosittelen kääntymistä huollon puoleen, tuollaista ei pitäisi ainakaan päivityksen aiheuttaa. Toivottavasti homma selviää!

 • Pennti

  Onko täällä tapana poistaa kommentti!!!!! Näin on nyt luultavasti käynyt

 • Pentti

  No niin, nyt meni Lumia 920 huoltoon, tilttasi täysin.Viikko ilman puhelinta, on mukavaa

  Miksei noita uusia päivityksiä tule nopeammin, koska pukit on tiedossa?

  Älytontä taistelua puhelimen kanssa.

 • I-Ieebo

  Mitä tehdään 1. Näyttö on todella hiemmeällä 2. ei päästä facebookkiin, viesteihin ja asetuksiin

  • I-Ieebo

   920 siis

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Moikka, jos ongelma vielä jatkuu, niin suosittelen kääntymistä huollon puoleen. Toivottavasti ongelma ratkeaa!

 • Pentti

  Lumia 920 Onko tämä 1/9 uusin päivitys?

 • Rceeh

  Omassa Lumia 920 puhelimessani 1232.5957.9200.10211.142 !
  Onkohan tämä uusin versio? Ainakaan päivitystä ei ole ladattavissa kun koittaa puhelimesta päivittää!

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, en osaa suoralta kädeltä sanoa onko tuo uusin versio, mutta puhelin kyllä ilmoittaa, kun uusi päivitys on saatavilla. Muistatko milloin olet viimeksi saanut päivityksen?

 • Ande

  Onko niin, ETtä vanhemmassa Lumia 710 eikä uudemmassa Lumia 720 ole toimintoa / apuohjelmaa joka kertoisi vilkkuen mikäli viesti tai puhelu on saapunut? Eli pitääkö puhelimeen koskea jotta selviää onko sinua koitettu tavoittaa?

  Toinen…

  Onko ko. malleissa (Lumia 710 tai 720) kummassakaan toimintoa / apuohjelmaa jolla voi suoraan tehdä erilaisia käyttöprofiileja eri tilanteisiin? Perinteiset “yleinen”, “kokous”, “äänetön”….

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Ande! Kumpaakaan toimintoa ei valitettavasti puhelimissa vielä ole. Hyviä olisivat kylläkin molemmat! Uskoisin kuitenkin, että vastaavat ominaisuudet tulevat uusien päivityksien myötä.

 • Lumia 710

  Edelleenkin halauaisin nostaa esiin kysymyksen miksi Lumiassa ei aiankaan 710 ole saapuneiden viestien tai puheluiden merkkivaloa? Jo vanhoissa nokioissa tuo ominaisuus oli ja se oli erittäin kätevä kun yhdellä vilkaisulla näit että sinulle on tullut puhelu/viesti. Onko tällainen ominaisuus mahdollista saada ohjelmallisesti aikaan piakkoin?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, tuota ominaisuutta on moni muukin pyytänyt. Kiitos siis palautteesta! En ole varma onko se tulossa uusimpien päivityksien myötä, mutta palaute on ainakin viety eteenpäin tuotetiimeille.

 • juhis

  onko mahdollisesti tulossa värinään pidennystä, viesteihin oman äänen lisäysmahdollisuutta ja vilkkuvaa valoa missattuihin puheluihin ja viesteihin. Kysytty n. 4 kk sitten, ei selvää vastausta vielä

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, uusia päivityksiä odottelemme vielä, joten täyttä varmuutta ei valitettavasti tällä hetkellä ole!

 • Make

  Hei.

  Miten saan Samsung ativ s i8750 puhelin selaimen tallettamaa salasanat automaattisesti sivustoille mihin haluan päästä suoraa muistelematta salasanoja sen enempää.

 • miksu

  Olen ostanut hiljattain vaimon kanssa kummatkin 920 lumiat. Hiukan petyin kun soittoäänet oli hankalia tehdä ja viestien/sähköpostin merkkiääniä ei saa laitettua ollenkaan. Muuten olisi todella hyvä puhelin, kun vaan sais noihin jonkin päivityksen.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos palautteesta Miksu! Toivottavasti tilanne korjaantuu tulevien päivityksien myötä. Ja onnea muuten uudesta puhelimesta!

 • teemu

  samaa mieltä värinästä ja viesti äänistä. Itsellä 920 ja töissä ei aina kuule soittoa mutta värinän huomaa. Nämä asiat oli jo vanhoissa nokioissa hoidossa eli on menty hieman takapakkia asiassa. Duunissa sanoivat että edellisissä älypuhelimissä oli myös sellainen toiminto sähköposteissa että sai päivitykset pois tiettyihin kellon aikoihin. Aika rasittavaan kun yöllä alkaa jotkut lääkärin ajanvaraukset muistuttaa kun ilmeisesti kaikki automaattinen muistutus tapahtuu yöllä. Miksi kun käyttää Googlea hakemiseen ja käy jollain haun sivuilla niin google hävittää haun melkein joka kerta ja ei varmasti johdu Googlesta koska muilla puhelimilla ei tee sitä. Miksi nettiä selatessa kun tökkää kursorin esim. kirjoittaessa johonkin niin kestää aika kauan ennenkuin kursori alkaa vilkkumaan, kerkeää tökkäämän kaksi kolme kertaa jo hädissään kun luulee ettei ottanut. Ja tosiaan kalenteriin viikkonumerot mukaan.

 • teemu

  vielä sellainen että saisi soittoäänelle oman voimakkuuden säädön ja musiikille oman. nyt kun laittaa äänet kovalle että kuulee varmasti kun se soi niin sitten kjn laittaa napit korvaan ja musiikin soimaan niin hajoaa pää kun on niin lujalla ja kun laittaa musiikin sopivalle niin sitten ei enään kuule kun se soi.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos Teemu palautteesta! Äänenvoimakkuudesta on tullut aika paljon palautetta ja se on laitettu eteenpäin.

 • ????

  Olisi hyvä jos lumialla voisi ladata isoja tiedostoja ilman wlan yhteyttä,sillä minulla ei ole kotona wlan yhteyttä eikä täällä ole lähellä yleistä wlan yhteyttä.Joten en pysty lataamaan edes uusinta puhelimen päivitystä…

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Heippa, jep, valitettavasti wlan-yhteys on melkeinpä oltava isojen tiedostojen lataamista varten. Tuota tarkoitusta varten kannattaa varmaan etsiä sopivassa kohdassa esim. kirjasto,kahvila tai koulu, jossa wlan-yhteys on olemassa.

 • janne

  saisiko netti yhteyden jaettua lumia920 bluetoothina kuten jakaa wlanin.

 • Jani Anttila

  Kohta puolivuotta lumia 820 omistaneena olen edelleen tyytyväinen puhelimeen, paitsi akun kestoon mm navigoidessa. Edelleenkin kaipaan aktiivitiiliin laajempaa värivalikointia sekä avonaistrn tehtävien selaukseen sulje optiota. Myös nettiselain kaipaa exittiä, jotenkin älyvapaata että joutuu selaamaan taaksepäin sivuja jotta saa netin kiinni.. Vai onko multa menny jotain ohitse? Exit nappien kaipuu ei lopu siihen. Esim musiikkisoitin kaipaa myös ulostautumisnappulaa, nykyään jää taustalle päälle vaikka ei kuuntelisi enää. Ihmettelen myös miksi puhelinta ei saa totaalisen hiljaisrksi.. Miksi värinä jää aina päälle? Ja olisi kiva jos tiilien taakse saisi myös taustakuvan..

 • Lauri

  Terve.

  Olen nuoresta asti omistanut Nokian eli 1999 vuodesta asti. Koko ajan on puhelimet parantuneet. Myös uusi Lumia 920 on hyvä puhelin monilla loistavilla ominaisuuksilla. Kuitenkin jonkin verran todella harmittavia lapsuksia näyttää jääneen tähän ensimmäiseen Windowspuhelimeeni. Tässä muutamia pikaista korjausta toivomiani puutteita/ihmeellisyyksiä:

  – Viestin merkkiääni pitäisi voida valita omista audiotiedostoista ( vertaa esim. Nokia N8sta)

  – Miksi ihmeessä turhaan erikseen kansio soittoäänille, miksei niitä voi valita kuten N8ssa omista biiseistä vapaasti?

  – soittoäänien ja merkkiäänien voimakkuuksien valinnat takaisin kuten symbianpuhelimissa

  – Profiilit ja niiden muokkausmahdollisuudet puuttuvat tyystin (vertaa esim. kaikki aikaisemmat symbian (äly)puhelimet)

  – Miksi isojen tiedostojen lataus on kangistettu ( vertaa esim. Nokia N8sta) pelkälle Wlanille, eikös se ole asiakkaan oma asia, haluaako käyttää puhelindataa vai mahdollisesti käytössä olevaa wlania. ( vertaa esim. Nokia N8sta)

  – ohjelmat ja sovellukset, erityisesti nettiselain, ei sulkeudu, vasta kun sen on rämpyttänyt kaikki käytetyt sivut taakse päin. Joku rasti nurkkaan tai esim. samaan tapaan kuin N8ssa oli.

  -nettiselaimessa olisi mukava päästä myös eteenpäin takaisin avatuille sivuille eikä vain taaksepäin nuolesta.

  – Miksi edelleen pitää kikkailla Zunejen ja vastaavien kanssa? Miksei puhelinta voi käyttää enemmän massamuistintapaisesti vapaammin tietokoneeseen yhdistettäessä?

  Vielä muutamia vähemmän tärkeitä kosmeettisia toiveita:

  – “Tiiliskivet” etusivulla on aika yksinkertaisia ja kaikki lähes samannäköisiä, jos ne laittaa pienimpään kokoon. Ei hirveän tyylikkäitä…

  -kuvien asettelumahdollisuus etusivulle ja etusivun taustakuvaksi helpommaksi/mahdolliseksi

 • Lauri

  Ai niin… vielä unohtui tuosta äskeisestä viestistä muutama ihmeellisyys, joihin toivon pikaista parannusta Lumia 920ssä:

  – outoa, että biisiä pitää kelata kelausnapista kuten joskus ennen vanhaan, eikä pääse hyppäämään haluamaansa kohtaan suoraan aikajanalla

  – siirtymänuolet edes-takaisin kirjoitusosioon virtuaalinäppäimistöön. Nyt joutuu kikkailemaan, jos haluaa tekstin välistä jotain muuttaa, ainakin joissakin kirjoitusosioissa

  – tekstareita kirjoittaessa kirjoitusosio on ahdistettu kummallisen pieneen puhekuplaan vaikka lääniä riitäisi ympärillä

  – tekstien (esim. yksittäisten sanojen tai pitempien tekstikokonaisuuksien) kopiointimahdollisuus on paljon kankeampi kuin esim. N8ssa.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos Lauri kattavasta palautteesta! Mukava kuulla, että olet päällisin puolin tyytyväinen puhelimeen. Osasta noista pointeista olemme saaneetkin aika paljon palautetta, etenkin äänenvoimakkuudesta ja profiileista. Osa näistä korjataan toivottavasti tulevissa päivityksissä ja palaute on viety eteenpäin tuotetiimeille!

 • ose

  Saako Lumia 620-puhelimesta automaattisen näytönkäännön pois päältä?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi, näyttöasiantuntijat vaikuttavat olevan vielä lomalaitumilla, mutta yritän vielä tarkistaa asiaa. En ole kylläkään tällaiseen asetuksissa törmännyt, joten saattaa olla, ettei ole mahdollista.

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Jep, sain vahvistuksen, että tällaista ominaisuutta ei valitettavasti puhelimessa ole.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Jep, sain vahvistuksen, että tällaista ominaisuutta ei valitettavasti ole olemassa. Hyvä idea kylläkin, välillä näytönkääntöä ei välttämättä tarvitsisi.

 • Juha Kuopusjarvi

  minulla on lumia 820:ssa laiteohjelmistoversio 1232.5957.1308.0002 onko su uusin.jos ei mistä sen saisi (linkki) ladattua koneen kautta?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Juha, nyt en valitettavasti osaa päätellä tuosta numerojärjestelmästä suoraan mitään. Tuo päivitys ei kuitenkaan ensisijaisesti tulee koneen kautta, vaan over the air eli puhelimen kautta. Puhelin ilmoittaa, jos päivityksiä on saatavilla ja kehottaa lataamaan sen. Päivitykset voi tarkistaa puhelimen asetuksissa kohdassa “puhelimen päivitys”.

 • JeIlMa

  Onko jostain nähtävillä operaattoreiden hyväksymät ohjelmistopäivityksiä ja mielellään niiden aikatauluja? Sain Nokialta viestin että uusi päivitys saatavilla. Sitä ei kuitenkaan ole saatavilla Soneran verkossa… Ikävä jatkuvasti testailla olisiko jo tullut

  • Anna

   Moi, missään ei taida olla kattavaa listaa noista päivityksistä, valitettavasti. Päivityksen ei kylläkään pitäisi olla verkosta riippuvainen. Jos ongelma jatkuu, kannattaa olla yhteydessä Soneraan, jos uskot ongelman johtuvan verkosta.

 • Jyrki

  Hei. Onko Amber / GDR2 -päivityksen yhteydessä tulossa Bluetooth HID-profiilia käyttöön? Puhelimen käytettävyyttä parantaisi paljon, jos siihen voisi liittää Bluetooth -näppäimistön ja hiiren.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei Jyrki, tässä päivityksessä ei näillä näkymin tuollaista ole vielä luvassa.

 • Mek

  Moikka.. Minkä takia uuden navigointi päivityksen myötä hävisivät tolppa hälytykset ? Onko tietoa ollaanko tolle kalenterille tekemässä mitään, vai joutuuko käyttämään ulkopuolista ohjelmaa ? Soittoääni on mahdollista saada helposti vaihdettua, mutta viesti ääniä ei saa millään vaihdettua ? Kunnon kalenteri hälytys, eikä vain yksi lyhyt äänimerkki ! Soittoryhmät ? Vanhoissa nokialaisissa on ollut jo ajat kalenterissa käytössä toiminto syntymäpäivien kohdalla, mikä näyttää päivänsankarin iän. T:920
  p.s Nyt on puhelin toista kertaa huollossa, puhuessa vastapuoli kuuli äänen kuin kaivosta/huonosti tai ei ollenkaan ?

 • kullervo

  Lumia 920,internetin jakaminen ei toimi

 • mia

  Miksi päivitystä varten oltava wlan yhteys?

  • Anna

   Moi Mia, kyse taitaa olla siitä, että asennettava päivitys on sen verran iso, että se vaatii wlan-yhteyden. Sama pätee esimerkiksi kun lataa karttoja puhelimeen.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Mia, kyseessä on sen verran iso päivitys, että se tarvitsee wlanin. Sama pätee esimerkiksi karttojen lataamiseen.

   • mia

    Hei Anna!
    Kiitos vastauksesta, näin ajattelinkin, että johtuu koosta. Ainoa hassu homma, että päivitys onnistui todellakin wlanin kautta, vaikka mulla on siinä tikku ja maksiminopeus 1M, kun taas puhelimeni oma nopeus olisi ollut 21M..

 • wwsari

  en saa millään tuota päivitystä Lumia 820:een. Wlan on päällä, akussa virtaa. Sitten tuolta asetukset – puhelimen päivitys klikkasin lataa – mutta ei koskaan pääse tuohon asenna vaiheeseen. Ensin se latailee 1-100%, sitten valmistelee asetusta (pitkään) ja kun tästä vaiheesta tulee 100% täyteen se ehdottaa samaa kierrosta uudesta – lataa… Nykyinen versio on 1232.2110.1246.0002

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, tätä kautta on valitettavasti vaikea ohjeistaa enempää puhelinta näkemättä. Suosittelen kääntymään tässä tapauksessa Nokia Tuen puoleen, yhteystiedot löytyvät tuolta kommentiboksin yläpuolelta.

 • Outlook

  onko mahdollista asentaa wp8 (lumia 820) useampi kalenteri samaan outlook (exchange) tiliin?
  tarkoitan siis sitä että omaan outlook tiliini on jaettuna muiden outlook tilien kalenterita, saanko ne näkyiin puhelimella jotenkin?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, Vesku Microsoftilta kertoo seuraavaa:
   Tämä onnistuu Outlook.com (ent. Hotmail) kalenterin kanssa. Voit luoda osoitteessa http://www.outlook.com useampia kalentereita ja ne kaikki näkyvät sinun puhelimessasi. Kun jaat kalenterin toiselle käyttäjälle, niin kalenteri näkyy myös hänen puhelimessaan esimerkiksi perheen yhteinen kalenteri – samaan tapaan kuin käyttäisit Kohtauspaikkoja. Ja näet myös automaattisesti kaikki sinun Microsoft-tilille jaetut Outlook.com kalenterit.

   Voit valita puhelimen kalenterin asetuksista, millä värillä kukin kalenteri näkyy tai voit poistaa ko. kalenterin kokonaan puhelimesi kalenterinäkymästä.

   Myös Exchange Serverin kalentereja voi olla useampia samalla tilillä ja näet ne kaikki puhelimessa, mutta et voi avata etkä näe toisten jaettuja Exchange-kalentereita puhelimellasi samaan tapaan kuin tietokoneen Office Outlookilla.

   Toivottavasti tästä on apua!

 • Tane

  On hyvä, että 820 kymppisessä on viesteissä luonnokset.Ne kuitenkin häipyvät kun viesti lähetetään.Kaipaan symbiamissa ollutta omaa kansiota josta valmiita viestejä voi lähettää ja ne säilyvät.

 • Peksi

  Lumian kalenterin muistutus aikoihin toivoisin jotain aikoja välille 1h – 18h, tai mahdollisuuden asetella muistutusajan itse. Lumia on 820, muissakin voi olla tämä sama kalenteri.

 • terho

  Kello saatiin päivityksen mukana näyttöön, mutta ei vieläkään ilmoituksia missatuista puheluista tai viesteistä. Edelleen täytyy puhelin avata tietääkseen onko joku soittanut tai viestitellyt.

 • Hanna

  Moikka! Lumia 820 puhelimen tyytyväinen omistaja jo parin kuukauden. Ja sitten se mutta :) Kalenteri on ihan hyvä minulle peruskäytössä – en tarvitse synkronointia mihinkään, mutta kuukausinäkymää pitäisi parantaa, että olisi helpommin vilaisulla huomattavissa, millä päivillä on jo menoa. Nyt menot näkyvät siinä todella pienellä präntillä, jota on lähes mahdoton huomata -> miten olisi esim. väri kuukausinäyttöön päivän kohdalle, jossa on jo menoa? Toinen juttu kalenterista myös toiveena eli hienoa, että menemisen saa laitettua jatkuvana, mutta saisiko sen kestoa muokattua niin, että sen voisi asettaa tapahtumaan viikoittain, mutta että sille saisi päättymispäivän? Nyt kun laitat viikoittaisen tapahtumisen, niitä on sitten kalenterissa vuoteen x asti. Onneksi välistä saa poistettua yksittäisiä, joten esim. syyslomat ja muut on deletoitavissa ketjusta pois. Jos nämä on asettavissa jotenkin, laittaisitteko vastauksena ohjeita?

  • Friida

   Moi Hanna ja kiitos kattavasta palautteesta! Ehdotuksesi ovat oikein hyviä ja välitän ne eteenpäin meidän tuotekehitykseen. Tällä hetkellä jatkuva tapahtuma toimii kaleneterissa juuri kuvailemallasi tavalla, eli jatkuu “ikuisuuteen”. Jotkut lukijat ovat kertoneet käyttävänsä jonkin kolmannen osapuolen kalenterisovellusta Lumia-puhelimessaan. Sovelluksia voi etsiä Kaupasta. Niiden avulla kalenteriin voi saada joitain uusia ominaisuuksia käyttöön.

 • Hanna

  Ja lisäyksenä vielä: koska tulee mahdollisuus muokata Lumialla otettujen kuvien kokoa suoraan puhelimeen? Jos haluat lähettää puhelimella otetun kuvan, esim. mms-viestinä ystävälle, kuvan perillemeno vaatii lähes vuorokauden tai menee lukukelvottomana vastaanottajalle? Todennäköisesti johtuen isosta pixelimäärästä kamerassa, joten kuvista tulee isoja.

  • Friida

   Lähettäessäsi puhelimella napatun kuvan MMS-viestinä ystävällesi puhelin pakkaa sen automaattisesti pienempään kokoon lähetystä varten. Näin tapahtuu myös esimerkiksi monissa pikaviestisovelluksissa. Vaikea sanoa, miksi lähettämäsi kuva ei ole lähtenyt liikkeelle normaalisti. Toivottavasti jatkossa lähettäminen sujuu sutjakkaammin! (:

 • turee

  Mulla lumia 820 ja en sitä ole kertaakaan pystynyt päivittämään tuolta asetukset -> puhelimen päivitys. Wlan on päällä ja yhdistetty, mutta aina kun painaa että tarkista päivitykset, niin lukee että: Päivitysten saatavuutta ei voi tarkistaa juuri nyt. (80070103) missä voi olla ongelmaa?

 • esa

  Miten nokia Amber päivitys ladataan tietokoneella puhelimelle. Mulla ei oo nyt mahdollisuutta wlan verkkoon. -esa-

 • esa

  Voiko Lumia 920 päivittää Amberiin tietokoneen kautta.?

 • Esa

  Ikävää ettei saapuneita puheluita viestejä yms.indikoi edelleenkään
  mikään välkkyvä valot tms…

 • Mikko T

  Latasin wp8.0.10328.0:n Lumia 920:aan, ja nyt explorerissa ei pysty kirjoittamaan nettisivujen lomakkeisiiin. Kun klikkaa kohtaa mihin aikoo kirjoittaa, näppäimistö vain käväisee ruudulla.

  Tekee netin käytön puoliksi mahdottomaksi, pikaista korjausta kiitos!

 • Mek

  Ennen 920 kesti n.1,5 vuorokautta akku, mutta Amberin jälkeen akku ei meinaa kestää enään päivää ( kello ei ole näytön säästäjässä päällä) ?
  Onko mahdollista saada noi kameratolppien hälytykset takaisin navigointiin, vai minkä takia ne on jätetty uusista päivityksistä pois ?
  Edelleen kalenteriin kaipaisin kunnon hälytystä ja toimivaa ohjelmaa ?
  Samoin en oikein ymmärrä puhelimen äänen voimakkuuden toimintoja eri ohjelmilla ? ? ?

 • tapsa

  millä ohjelmalla saa flas playerin nokia lumia 920 tai ylen videot suorat lähetykset näkymään ,,onko kaupassa ilmaseksi saatavana sellaista ohjelmaa

 • Jarkko

  Here Drive+ sovelluksessa voisi olla kellonaika näkyvillä. Ärsyttävää vaihtaa päänäkymä nähdäkseen kellonaika.

  • Friida

   Kiitokset hyvästä palautteesta! Laitetaan tämä eteenpäin HERE-tiimille.

 • Lasse

  Milloin päivitykset voi taas hoitaa tietokoneen kautta WP8:ssa niin kuin WP7:ssa?????? Jos ei ole wlan kotona niin pitää mennä jonnekin kahvilaan päivittämään puhelinta!!!!

 • nokia nokia

  voi hyvää päivää siis oikeastiko täälä poimitaan puutelista puhelimien toiminoista ? eikö mikki hiiren ohjelmoijat osa kopioida vanhoja hyviä ominaisuksia . kyllä näkee että tietokone pojat on pääset tekemän puhelinta siis kysessä on puhelin jolloin pää asia on soitaminen ja viestit.
  esm puhelin luettelo pitää selata alusta loppun jos vieritää ja etsi esm å kirjaimella alkavaa henkilöä siis yläkautta kiertäminen onnistu. miksi kaikki textit ja toiminot on tehty niin kuin istutaisin toimistossa ja näprätäisin puhelinta . puhelinta käytetään pää asialisesti liikessä siis numerot näpäin kohdat tarpeksi isoiksi.

 • Klasu

  Puhelimena 820 olen ollut tyytyväinen puhelimeen mutta, viimeisen päivityksen jälkeen puhelimen näyttö ei enää käänny.

 • Anne

  miten voin lumia 920:ssa säätää pidemmäksi aikaa, jonka kalenterimerkinnät säilyy. Nyt poistuvat 2 viikossa

 • Jani Anttila

  Oisko aika tehdä jotain lumia 820 muistin käytölle. Puhelin on tukossa vaikka sovelluksia ei ole asetettu kun muutama hassu pieni. Väliaikaistiedostoja näyttää olevan 3.2gigaa! Mutta mistään niitä ei saa nollattua.. Lisensioikaa nyt herrantähden se opera wp8 puhelimiin koska tää explorer on ihan täyttä kuraa.

 • karbeli

  Koska mahdollisesti 820 tulisi mahdollisuus asentaa f-secure? Enemmän kuoria myyntiin ja suojakoteloita ostettavaksi muualta kuin netistä tilaamalla.?

 • Late

  Hei! Saako tän Amberin jotenkin asennettua uudelleen,kun kaupan tiileen ei enään ilmesty tietoa,onko ohjelmiin tullut päivityksiä. Joudun käymään jokaisen ohjelman erikseen käsin läpi,jos on sattunut tulemaan päivityksiä.

 • juha.dahlbo

  koskas sais tarkempaa tietoa, onko tulossa viesteihin jo omien äänien lisäysmahdollisuus ja värinään enemmän puhtia, kerta liian lyhyt

  • Friida

   Moi Juha! Windows Phone -käyttöjärjestelmään tähän mennessä julkaistuissa päivityksissä mainitsemiisi ominaisuuksiien ei itse pysty vaikuttamaan, eikä meillä valitettavasti ole antaa lisätietoa tulevaisuuden päivityksistä. Tätähän voisi ehkä tiedustella suoraan myös Microsoftilta?

 • Markus

  Saako Lumia920 Kalenteriin aloitusnäytön laatikossa näkymään enemmän tapahtumia kuin vain seuraavan tai käynnissä olevan tapahtuman?

  • Friida

   Moikka Markus! En ole ainakaan itse keksinyt, kuinka kalenterin tapahtumaruutuun voisi saada näkymään enemmän tapahtumia. Itselläni on aloitusnäytössä suurin mahdollinen tapahtumaruutu ja siinä näkyy tosiaan ainoastaan seuraava tai juuri käynnissä oleva tapahtuma.

 • pettoi

  Moi! Sports trackerilta on ilmestynyt uusi versio lumioihin jossa mukana syketoiminnot. Hyvä. Mutta toimiiko joku Sports trackerin sykevyö lumia 820: parina? Toimiiko joku sykevyö 820:ssä?

 • Tumes

  jokos FM-Lähetin toimii jossain lumiassa? Jos toimii niin lähtee 701 vaihtoon ja windowsin piratisointi alkaa jos ei toimi niin pysyy 701 ja ilmaiset piraatti ohjelmat pyörinnässä.

 • jii

  ei onnistu puhelimen päivitys vaikka olen kokeillut kaikkia kikkoja mitä oon netistä löytänyt.. tulee vaan teksti :päivitys ladattiin mutta sitä ei voitu avata 8018830f, enkä löydä mistään mitä se edes tarkoittaa?? olisiko vinkkejä?

 • risto.salo@gmail.com

  miten voisin palauttaa puhelimen 1020 ennalleen eli poistaa uuden päivityksen?
  nyt en voi lähettää viestejä puhelinluettelon ihmisille kunnpuhelinnsoittaa heille heti.
  ennen voi ottaa luettelon käsittelyyn muuttaa tietoja yms, mutta nyt se piru soittaa heti.
  olen todella turhautunut.

 • pekka

  meni lumia 920 ihan päin p……tä uuden 8 päivityksen takia

 • japi

  Moi, saako 925 soittoäänen kuuluviin vaikka kuulokkeet on kytkettynä, ainakin oletuksena menee äänettömälle?