Lumia 720 myyntiin Suomessa 10. toukokuuta: innovaatiota tyylikkäässä paketissa

Anna 19.4.2013

lumia720_image

Tänä perjantaina meillä on erityisen hyviä uutisia! Enää muutama viikko ja Nokia Lumia 720 saapuu Suomen kauppoihin 10. toukokuuta. Ja voit toki toimia jo heti, sillä puhelimen ennakkomyynti käynnistyy tänään perjantaina 19. huhtikuuta klo 09.00.

Helmikuussa julkistettu puhelin on odotettu lisä Lumia-tuoteperheeseen ja täydentää älypuhelinvalikoimaamme 380 euron (sis alv.) suositushinnallaan. Mitä kaikkea tästä kyseisestä mallista sitten löytyy?

Muotoilu ja käytettävyys

Ulkomuodoltaan Lumia 720 muistuttaa meidän mielestämme eniten ehkä Lumia 920:sta. Puhelin tulee kevään kirkkaissa väreissä eli punaisena, valkoisena, keltaisena, syaanina ja luotettavana mustana. Siihen saa lisäksi erilliset kuoret langatonta latausta varten. Kutsumme niitä snap-on kuoriksi, jotka asetetaan puhelimen alkuperäisen kuoren päälle (tämä erotuksena esim Lumia 820-mallin latauskuorista, jossa latauskuori tulee puhelimen oman kuoren tilalle).  Kuoria myydään mustana, valkoisena, punaisena ja keltaisena.

Lumia 720 on tähän mennessä virtaviivaisin Lumia-mallimme hintaluokassaan: se on hintaluokkansa ensimmäinen puhelin, jonka muotoilussa on hyödynnetty kaarevia lasipintoja. Yhdestä kappaleesta valmistettu polykarbonaattirunko tuntuu kädessä hyvin sileältä ja käytännössä täysin saumattomalta. Ohuen muotoilunsa ansiosta puhelin painaa vain 128 grammaa.

 lumia720_flat

Puhelin on nyt myös vaivaton pitää puhtaana. Lumia 720:ssa on 4,3 tuuman ClearBlack Gorilla Glass 2.0 –näyttö, joka on helppo pitää puhtaana. Näytössä on myös erityisen laaja katselukulma eli puhelinta voi käytännössä lukea monesta eri kulmasta.

Talvella puhelinta voi käyttää paksutkin hanskat kädessä ja kesän saapuessa häikäisevä aurinko ei pääse tummentamaan puhelimen näyttöä. Puhelimessa on nimittäin erittäin herkkä kosketusnäyttö ja luettavuusparannukset auringonvalossa.

Puhelin taskuun ja kuvaamaan

Suurin innovaatio Lumia 720:ssa löytyy ehkäpä Nokian vahvuusalueelta eli kamerasta. Puhelimessa on 6,7 megapikselin Carl Zeiss – kamera, joka ottaa erinomaisia kuvia kaikissa olosuhteissa.

Lumia 720:n kameratiimi teki paljon töitä saadakseen Lumia 920:sta tuttuja ja alan parhaimpia kuvausominaisuuksia Lumia 720:n kapeampiin muotoihin.

Kamerateknologiasta kiinnostuneille on kerrottava, että kamerassa on Nokia-älypuhelimien kaikkien aikojen suurin aukko: f/1.9. Sensoriin pääsee näin entistä enemmän valoa ja siksi puhelimella saakin otettua erinomaisia valokuvia hämärässä valaistuksessa.

”Keksintö on sama, jota käytimme jo Lumia 920:ssa, joten kuvasensoriteknologia on näissä kahdessa kamerassa sama. Laitteissa on viimeisin taustavalaistu teknologia sekä aito 16:9 asetus, jota ei ole muilla valmistajilla kuin Nokialla”,kertoo Nokian tamperelainen kuvatekniikan johtaja Juha Alakarhu.

720_1

Hyvä kamera ei kuitenkaan koostu pelkästään hyvästä laitteistosta. Upeita kuvia varten tarvitaan myös hyvät algoritmit.

”Lumia 720:n kamerassa on todella fiksut häiriöitä vähentävät ja kuvaa terävöittävät algoritmit. Käytimme valtavasti aikaa säätääksemme ne sellaisiksi, että kuvista tulee mahdollisimman luonnollisen näköisiä kaikissa kuvausolosuhteissa.”

Hyviä uutisia myös omakuvien ystäville! Lumia 720 -puhelimessa on nimittäin Nokian paras etukamera. Laajakuvalinssin ansiosta kuvassa on tilaa itsesi lisäksi nyt myös kolmelle ystävälle! Omakuvia voi tuunata sitten lisää esimerkiksi Nokian uudella Glam Me-sovelluksella. Videopuhelujen ystäviä ilahduttavat myös puhelimen Skype-ominaisuudet.

720_5

Akku, sovellukset ja palvelut

Lumia 720-puhelimen voit ottaa myös huoletta mukaan reissuun, sillä siinä on erittäin vaikuttava akunkesto. Itse asiassa puhelimessa on Lumia malliston paras akunkesto.

Puhelimessa toimivat erinomaisesti tutut palvelumme kuten Nokia Musiikki, HERE-karttapalvelut ja NFC. NFC:n avulla puhelimen voi parittaa esimerkiksi langattomien JBL PlayUp –kaiuttimien ja Purity Pro-kuulokkeiden kanssa. Lumia 720:ssa on valmiina kotimaan navigointi eli HERE Drive, mutta sille voi ostaa myös globaalin navigaatiolisenssin (HERE Drive+) Windows Phone -kaupasta. (päivitys 10.7.2013)

Lumia 720:ssa tulee valmiina muun muassa seuraavia koukuttavia sovelluksia: Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, Nokia TV, Red Bull, Angry Birds Roost ja Photobeamer. Uusia sovelluksia lisätään Windows Phone –kauppaan jatkuvasti ja kerromme kiinnostavimmista uutuuksista säännöllisesti myös täällä blogissa.

Zeal_Nokia_720_EmoImage_03_B2C copy

Mitä mieltä te lukijat olette uudesta Lumia 720:sta? Entä mitä haluaisitte vielä tietää? Lisätkää ajatuksenne kommenttiboksiin!

 

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Protec

  NYt harmittaa kun ehtisin juuri ostamaan lumia 620. Hyvä puhelin sekin mutta kyllä tämä olisi ollut kiinnostavampi! No, aina tämän voi myydä.

 • Riku

  Edelleen julkistuksesta kauppojen hyllyyn kuluva aika tuntuu melko pitkältä.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Toivottavasti odotus kuitenkin palkitaan, sen verran hyvä puhelin on kyseessä!

 • Odotellaan

  Odotellut hieman olen tätä 720:ä, mutta miten sen hinta on saatu jo pomppaamaan noin paljon ylöspäin? Kun puhelin esiteltiin mm. tällä samalla palstalla, kirjoititte näin: “Nokia Lumia 720: silmiä hivelevää tyyliä ja johtavaa innovaatiota uudessa hintaluokassa” ja hinnaksi kerrottiin 249 euroa ennen veroja. Suomen ALV:lla siitä olisi voinut päätellä myyntihinnaksi max. 325€, mutta nyt otetaan alkuun rapiat 50€ Suomi-lisää? No katsellaan uudestaan sitten, kun hinta putoaa.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, tuo helmikuussa ilmoitettu hinta on ollut hinta-arvio globaalilla tasolla, joten Suomen hinnat saattavat poiketa tuosta ilmoitetusta aina jonkin verran.

  • kommentti

   Hinta on ennakkomarkkinoinnissa vähän alle 300 euroa DNA:lla, Saunalahdella, Markantalolla, Verkkokaupalla jne. siis arvonlisäveron sisältäen. Eli alle mainitsemasi 325 euroa. Tuo 380 euroa on ovh-hinta, mutta sillä puhelinta ei juuri myytäne. Siitä kauppojen keskinäinen kilpailu pitää huolen.

 • lymia

  Kyllä sitä näyttäis saavan kertamaksulla 300euroon, jos haluaa ostaa sen operaattoreilta.

 • Mikko T

  Kuluttaja on hankalan valinnan edessä kun miettii valintaa 820:n ja 720:n välillä

  820:n edut:

  – 1 GB muisti
  – 1.5 GHZ prosessi(t)
  – Vaihdettava takakuori
  – Vaihdettava akku

  720 edut:

  – Halvempi
  – Parempi kamera
  – Pienempi ja kevyempi
  – Gorilla Glass 2

  • EVOT

   Lisää noihin 820:n etuihin ilmainen globaali navigointi, joka 720:sta on poistettu, vaikka se jopa 620:ssakin on. Nokialla kun ilmeisesti halutaan ihan väkisin ampua omaan jalkaan kesken markkinaosuuden kasvattamispyrkimyksen.

  • Mikko T

   Unohtui tietysti että 820:ssä on LTE tuki.

 • kummahomma

  eikö wp:n saada fm-lähetintä rakennettua kirveelläkään? lähtis samantien ostoon jos sellanen ois…suurin puute myös n9:ssä ja sitämyöten oli c7:nsuurin valtti!

  • Marko

   Käytä netti radiota. Esim Tunein. Toki ei toimi jos huono kenttä.

   • :)

    Hyvää päivää kirveen vartta… Ei ollut kyse vastaanottimesta vaan lähettimestä… että saisi musiikin ulos esim. auton FM-radioon :)

    • Jorma K

     Kypsän Symbian plattarin etuja olivat tällaiset hienot lisäominaisuudet kuten fm-lähetin ja hdmi-tuki. Taitaa mennä tovi että vastaavat ominaisuudet saadaan vielä keskeneräiseen Windows Phoneen.

 • Pingback: Lumia 720:n myynti alkaa Suomessa 10. toukokuuta | WPuhelin()

 • Keke

  Onko tässä nyt täydelliset HERE- mapsit eli saako kaikkien maiden kartat ladattua ilmaiseksi puhelimeen? Tarkoitus on lähteä kesällä autolla eurooppaa kiertämään ja käyttää tätä ainoana navigaattorina.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka Keke, 720:n HERE Drive tarjoaa ilmaisen navigaation vain yhden sim-kortin alueella eli periaatteessa sinun tapauksessa varmaankin Suomessa. Kartat ovat kyllä globaalit ja niissä voi käyttää erilaisia karttaominaisuuksia, kuten esimerkiksi kävelynavigaatiota. Toivottavasti tämä tieto auttaa!

   • Keke

    Ok kiitos vastauksesta. Eli kartat (onko siis offline-kartat?) löytyy mutta turn-by-turn navigointi eli pelitä esim. Saksassa jos suomi-simin ensimmäisenä seiskakakskymppiseen tyrkkään? Pystyykö worldwide navigoinnin ostamaan erikseen? Jos ymmärsin väärin, niin pystytkö listaamaan esim. 920:n ja 720:n kartta-appsien erot, jotta hitaampikin ymmärtää :) Kiitos!

    • Marko

     Offline kartat on ja voit ne ladata puhelimeen valmiiksi. Voit laittaa siellä Saksassa sen Saksalaisen sim kortin sisään ja näin navigointi toimii Saksassa. Suomeen tultaessa taas Suomalainen sim sisään. Tuon navigoinnin voi ilmeisesti myöhemmin päivittää + versioon varmaankin marketista maksua vastaan.
     Jotenkin näin se menee,joku korjatkoon jos olen väärässä.

     • EVOT

      Ei voi olla totta! Olin ostamassa 620:aa, mutta 720 olisi pilkulleen se puhelin jota haen – jos offline navigointi olisi globaali kuten halvemmassa 620:ssakin ja siis ilman mitään sim-korttipelleilyä. Olen nyt googlettanut tätä asiaa 3 tuntia, ja asia on ilmeisesti todellakin noin, minkä lisäksi siinä taitaa olla vielä muukin rituaali kuin pelkkä sim -kortin vaihto.

      Lumia 520 on rampautettu samalla tavalla, mutta se onkin halpis malli.

      Navigointi on mielestäni lumioiden vahvin ase. Miksi se pitää tuolla tavalla väkisin rampauttaa? Onko siellä nyt joku iPhone- tai Android -myyrä laatimassa company policyjä?

      Entäs kun ramppaa vaikka päivittäin USA:n ja Kanadan väliä? Tai Saksan ja Ranskan? Tässä ei nyt ole mitään järkeä.

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Heippa, globaali navigaation (HERE+) on tosiaan puhelimeen tulossa, mutta saatavuudesta ja hinnastosta meillä ei ole vielä toistaiseksi tietoa.

     • kommentti

      Nokian suomenkielisillä nettisivuilla Lumia 720 -puhelimen teknisten ominaisuuksien listassa näkyy olevan navigointi-kohdassa yhtenä rivinä nyt myös sanat HERE Drive+. Aiemmin HERE Drive+:aa ei tuolla ole lukenut.

      Onko Lumia 720 puhelimiin siis kuitenkin lisätty HERE Drive+ vakio-ominaisuudeksi ainakin Suomessa?

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei, tieto nettisivuilla on valitettavasti ollut virheellinen ja olemme nyt korjanneet sen. Isot pahoittelut siitä! Nyt siellä lukee oikein Here Drive. Globaali navigaatiolisenssi on kuitenkin tulossa ja sen voi ostaa erikseen, mutta tarkempaa aikataulua meillä ei sen osalta vielä ole.

     • kommentti

      Voi rähmä. Päätin jo ostaa Lumia 720:t koko perheelle, ja juttelimme asiasta jo puolison kanssakin. Puhelin vaikutti loistavalta. Ensimmäinen älypuhelin, mitä hankkisin. Olin ymmärtänyt, että puhelimessa on maailmanlaajuisesti toimiva navigaattori. Mutta jos puhelimessa navigaattori toimii vain Suomessa, joudun kyllä harkitsemaan asiaa uudelleen. Olen kaivannut sellaista puhelinta, jolla voisi ulkomaanmatkoilla navigoida ilman pelkoa puhelinlaskuista.

      Jos 720 ei olekaan ulkomaillakin toimivalla navigaattorilla varustettu puhelin, jää puhelin ostamatta. 920 on niin paksu puhelin, etten sellaista halua, ja 720 olisi ollut kokonsa, akkunsa ja hintansa puolesta muuten loistovalinta.

     • japsu1

      Tärkein syy miksi olen pysynyt “Nokia uskollisena” vaikka nuo Symbian puhelimet olivat aika karmeita ainakin muun softan osalta on juuri tuo globaalisti toimiva navigointi. Mutta nyt siis ympyrä sulkeutuu, olihan navigointi nokialaisissa alunperin maksullinen, taisin itsekin silloin alussa joskus pulittaa peräti 60 euroa (?) lisenssistä ennenkuin se muuttui ilmaiseksi uudemmissa malleissa. Eli soutaa ja huopaa mutta ahneus Nokialla taas iskee ja siellä jotkut yltiöoptimistit yrittävät nyt sotkea markkinointia tosi kriittisessä vaiheessa. Eli elefanttitaudista siellä ei siis vieläkään olla päästy eroon…?

     • Jussi

      Moro.
      Uskomatonta pelleilyä! Ostettiin vaimolle 620, kun ilmestyi Suomessa myyntiin ja yksi iso tekijä navigaattori. Itse ostin innoissani 720:n, kun ilmestyi myyntiin ja nyt ulkomaanmatkalle lähdössä ja huomaankin, että eihän 720:n navigointi autolla ääniopastuksella toimikaan muualla kuin Suomessa. Uskomatonta pelleilyä Nokialta! Olen pyrkinyt ostoksissani suosimaan Suomalaisia tuotteita ja perheeseemme on ostettu nokian puhelimia, mutta enpä tiedä tulevaisuudessa enään. Pojallekin oli tarkoitus päivittää 520 kunhan saapuu kauppoihin. Jos 620 mallissaki on here drive+, niin miksi 720 mallissa sitä ei ole. Saisinko perustelut tähän politiikkaan! Ostaessani 720 mallin luulin saavani globaalin autonavigoinnin!!! Voisitte edes markkinoida tuotetta selvemmin, jotta tällaisia harhakäsityksiä ei synny. Tällaisella sotkulla karkoitatte uskollisimmatkin Nokia fanit kaupoista ja syöksykurssiin tulee viimeinen raju sukellus! Grrrrrr….

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei Jussi! Ensinnäkin, pahoittelut siitä, että puhelin on ollut tuolta osin pettymys. Olen laittanut palautetta eteenpäin tuotemarkkinointiin, olen samaa mieltä kanssasi siitä, että puhelimen speksit pitää olla esillä tarkemmin. En tunne tarkemmin logiikkaa karttaratkaisuiden takana, mutta yleisesti ottaen tiettyihin puhelimiin valitaan tietyt ominaisuudet, jotka sitten joistain malleista eri syistä jätetään pois. Yleensä syynä ovat eri asiakassegmentit, hinta tai muut tekijät.

      Lumia 720:lle on muuten kyllä tulossa saataville globaali karttalisenssi, mutta sen saatavuudesta ja hinnasta meillä ei ole vielä tietoja.

     • EVOT

      Kävin eilen kahdessa eri liikkeessä hypistelemässä 720:aa. Hienohan se, mutta tuo globaalin navigoinnin puuttuminen on niin raivostuttavaa, että ostamatta jäi. Ja tämä etenkin, kun sen saatavuudesta tai edes hinnasta ei edelleenkään anneta tietoa. Hintatiedon julkistaminen ei luulisi vuorokautta kauempaa kestävän

      Btw, kummassakaan liikkeessä kukaan myyjistä ei tiennyt asiasta ja väittivät minun puhuvan jotain nettihuhua.

      Piti sitten itse joka kaupassa näyttää ihan mallipuhelimen sovelluksista käsin myyjille (samalla 620:aan verraten), että katsotaanpa nyt niitä sovelluksia: 620:ssa Here Drive+ ja 720:ssa pelkkä Here Drive.

      Myyjät olivat ihan äimän käkenä.

      Itselläni ei ole kuin pari tuhatta Nokian osaketta. Jos olisin suuromistaja, vaatisin seuraavassa yhtiökokouksessa tästä Lumia 720:n navigaatiopelleilystä vastaavalle taholle sanktioita.

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei, meillä ei valitettavasti ole hinta-tai saatavuustietoja vieläkään, joten sen enempää emme tässä vaiheessa osaa kertoa. Mutta olen ehdottomasti samaa mieltä, että myyjien pitäisi olla perillä noista puhelimien navigaatioeroista! Laitoin palautetta eteenpäin meidän myyntiorganisaatiossa.

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei taas, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei Jussi, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Moikka, puhelimeen on siis tulossa lisenssi globaalia navigaatiota varten (HERE Drive+), mutta sen saatavuudesta meillä ei valitettavasti ole vielä tarkempia tietoja. Jatkossa laajempi navigaatio tulee siis olemaan mahdollista. Jos 920 ei miellytä, niin vaihtoehto on myös Lumia 620, jossa globaali navigaatio löytyy valmiina ja se on hyvin kevyt ja pienikokoinen.

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Moikka taas, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei Marko, meiltä on tulossa globaali lisenssi, mutta hinnastosta ja saatavuudesta meillä ei valitettavasti ole tietoa. Tuo kuvailemasi tapa ei pidä paikkaansa, eli ei auta, että laitat myöhemmin saksalaisen SIMin sisään, puhelimen navigaatio toimii silti vain Suomessa.

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Hei Keke, off-line kartat siis tässä puhelimessa löytyy mutta turn-by-turn navigaatio ei tosiaan tässä vielä toimi. Meiltä on tulossa puhelimelle lisenssi globaalia navigaatiota varten (HERE+), mutta sen saatavuudesta meillä ei valitettavasti ole vielä tarkempia tietoja. Ei kannata luottaa välttämättä siihen, että se ehtisi tulla ennen lomareissuasi. Lumia 920:n kartat ovat tällä hetkellä monipuolisemmat eli siinä toimii myös globaali navigaatio.

   • Sejunior

    Aika outo ja keinotekoinen rajoite tuo off-line/yhden SIM kortin alueella. Yrittäkää nyt siellä Nokialla ymmärtää, että jos jokin rajoite on tuollainen (jota myöskään monet ei tiedosta), niin se alkaa toimia koko tuotetta vastaan, ennemmin tai myöhemmin!

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Heippa, meiltä on tulossa puhelimelle lisenssi globaalia navigaatiota varten
     (HERE+), mutta sen saatavuudesta meillä ei valitettavasti ole vielä
     tarkempia tietoja. Sitä on tosiaan paljon kyselty!

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Moikka, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

 • Pingback: 19.04.2013 – Lumia 720 Ennakkomyynti Alkaa Suomessa | WPBlogi()

 • Nokialainen Blogi

  Tiedän jo yhden joka ostaa tuon huikea ominaisuuksisen budjettipuhelimen ;))) mieleeni juolahti, että miksei nokian edullisiin asha älypuhelimiin laiteta Meegoa? :O kuulostaisi aika hyvältä yhdistelmältä ja meegolle on hyviä sovelluksia tarjolla ;) Facebook sovellus on aikas kauhea tämän hetkisissä ashoissa!

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Kiitos palautteesta! Nokia luopui Meegon jatkokehityksestä jo jonkin aikaa sitten, joten valitettavasti se ei sellaisenaan taida tulla Ashoihin.

 • Juha

  Tuleeko langattoman latauksen lisäkuori (CC-3064) tarjolle myös sinisenä? Lisävarustesivuilla sinistä ei ole mainittu. Entä mitkä ovat tuon lisäkuoren mitat?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, näillä näkymin kuorta ei ole tulossa sinisenä. Mitoista en ole varma, en ole nähnyt kuoria vielä itse, mutta suurin piirtein samoissa mitoissa mennään kuin itse puhelinkin.

   • Juha

    Kiitos tiedosta. Ihme homma että tuotte markkinoille laitteita ja/tai palveluita (HERE+) joista ette itsekään tiedä yksityiskohtia. Miksi ihmeessä tuon latauskuoren speksejä ei ole julkistettu?

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Hei Juha, sain nyt lisävarustetiimiltä tarkempia tietoja tuosta kuoresta eli:
     Paksuus: 25mm
     Leveys: 70mm
     Korkeus: 130mm
     Paino: 25g

     • Juha

      Kiitos.
      Ja nyt pikaisesti tiedot kuntoon myös nettisivuilla!
      Nykyisessä altavastaajan asemassa ei yksinkertaisesti ole varaa tällaiseen hölmöilyyn!

      HERE Drive+ tiedot pitää myös saada julki heti! Tehkääpä huviksenne vaikka kysely siitä kuinka moni lumia 720 ostaja on ymmärtänyt tuon navigaatiorajoitteen – veikkaanpa ettei kovin moni.

 • http://twitter.com/dkivirauma Donna Kivirauma

  I am on the waiting list at Sonera. All I need is one very beautiful white one. <3 Hurry up! :-)

  • Friida

   Hi Donna! We hope you get your gorgeous new phone soon! :)

 • toolazytologin

  Mikä juttu tää offline navigoinnin poistaminen on? Aikasemmin mainostettu, et voi ilmaiseksi navigoida yli sadassa maassa ja yhtäkkiä tarvii jotain sim-kortti pelleilyä. Toivottavasti nyt laitatte Ääni-blogistakin Nokialle palautetta, ettei tällästä säätämistä kaivata, puhumattakaan mistään maksullisista HERE+ -sovelluksesta. Musiikki+ oli jo tarpeeksi sekava räpellys kaikkine ihme rajoituksineen…

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Hei, meiltä on tulossa puhelimelle lisenssi globaalia navigaatiota varten
   (HERE+), mutta sen saatavuudesta meillä ei valitettavasti ole vielä
   tarkempia tietoja. Asia on siis hoidossa!

   • Juha

    Eikö tallaiset asiat pitäisi hoitaa kuntoon ennen laitteen myyntiä?

    • toolazytologin

     Jos hommaan Lumia 620:n, niin sillä sitten saa navigoida ilman rajoituksia, vai? Ja onko jotkut takeet, ettei sit seuraavana päivänä tuu päivitystä, joka vie tonkin ominaisuuden pois?

     Ylipäätään Nokia sais tehä sellatti, että kun tulee näitä plus versioita, niin ne tuo lisäominaisuuksia, eikä karsi puolia pois nykyisistä sovelluksista. Pian tulee varmaan, joku Nokia TV+, jonka jälkeen näkee Urho TV:n ilmaseks ja muut kanavat saa maksamalla auki.

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Kiitos palautteesta, laitan kyllä palauttteen globaalille HERE-tiimillemme. Kyse ei siis ole mitenkään Suomi-spesifisestä asiasta, vaan HEREä kehitetään ja parannetaan kansainvälisellä tasolla koko ajan.

     • Sejunior

      Parannetaan ja parannetaan…, mutta väärään suuntaan. Sano sille Here-tiimiille, että on syytä välttää rankaisemasta tiettyä Nokialle lojaalia ostajakuntaa rajoittamalla vuosia mainostettua ominaisuutta ja sallia se vain ns. premium-tason puhelimiin. Nokialla ei pitäisi olla minkään verran varaa tällaisiin hölmöilyihin nykyoloissa.

    • http://aani.nokia.fi/ Anna

     Hei Juha, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

 • jaakko

  Onko Lumia 720 tulossa IP54 kuoria, niinkuin L620 puhelimeen on jo tullut? Entä L520 malliin?

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi Jaakko, näillä näkymin tuollaisia kuoria ei ole suunnitteilla.

 • jännä

  gigantti myy 720ä 299€

 • HK

  Hei, olen nyt vaihdossa Hongkongissa ja ajattelin ostaa 720:n täältä. Palaan Suomeen n. kuukauden päästä ja hyötyisin eniten navigaatiotoiminnosta siellä. Mutta onko sitten niin, että se toimii vain täällä HK:ssa, jos kerran ostan puhelimen täältä ja käytän ensimmäiseksi HK sim-korttia? Kiitos avusta!

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, pahoittelut vastauksen viipymisestä! Näin todellakin on, eli puhelimessa toimii paikallinen navigaatio yhdessä maassa SIM-kortin mukaan. Myöhemmin on ostettavissa lisenssi sitten globaalia navigaatiota varten.

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moi HK, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

 • Teemu

  Missä kohtaa tämä navigoinnin rajoite on kerrottu Nokian sivuilla? Jos vertaan Lumia 620:n, 720:n ja 920:n tarkkaa tuoteselostetta, niin navigoinnin kohdalta ne ovat kaikki identtiset. Niissä lukee “Ilmainen autonavigointi yksityiskohtaisella ääniopastuksella”. Jos 720:n ääniohjaus on siis rajoitettu, niin pitäisin tällä hetkellä tätä kuluttajien harhaanjohtamisena, koska sitä ei ole selkeästi kerrottu missään. Lisäksi tuntuu kummalta, kun Here on saatavilla kaikkiin Windows 8 -puhelimiin, että Nokia ei halua tuoda kaikkiin puhelimiinsa lisäarvoa sen verran, että niissä olisi tuo Plus-versio. Miksi näin Nokia?

  • Teemu

   Jotakin on tapahtunut kulisseissa, sillä nyt Nokian tarkan tuoteselosteen mukaan puhelimessa on HERE Drive+

   • http://aani.nokia.fi/ Anna

    Hei Teemu, kiitos tarkkaavaisuudesta, pyrimme korjaamaan sivut ajantasalle mahdollisimman pian!

    • Teemu

     Tarkoittaako tämä nyt siis sitä, että muutama päivä sitten ilmaantunut “Drive+”-maininta poistetaan kuitenkin virheellisenä Lumia 520:n ja 720:n tuotetiedoista vai mitä? Eikö olisi helpompaa antaa plusversio näillekin puhelimille sen sijaan, että jatkuvasti muutetaan speksejä ja johdetaan ihmisiä harhaan? Puhelimen myynti kuitenkin alkaa huomenna Lumia 720:n osalta.

     • Teemu

      Tuntuu Nokian mieli muuttuvan näiden suhteen joka päivä. Tänään on kadonnut Here Drive+ -merkintä jokaisesta(!) Windows 8 -puhelimesta Nokian sivuilta. Voisitteko vihdoin lopettaa tämän sekamelskan ja informoida kunnolla, mikä versio missäkin puhelimessa on? Kiitos!

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Moi Teemu, HERE Drive+ tulee tällä viikolla saataville myös Lumia 720-puhelimeen. Katso lisää täältä: http://aani.nokia.fi/2013/07/09/here-drive-here-drive-ja-here-transit-paivittyvat/

     • http://aani.nokia.fi/ Anna

      Hei Teemu, tieto on tosiaan valitettavasti ollut sivuilla virheellinen ja isot pahoittelut siitä! Tieto on nyt korjattu, Lisenssi globaaliin navigointiin on tosiaan tuloillaan, speksejä ei ole missään vaiheessa muutettu, vaan tieto sivuilla on ollut virheellinen.

     • Teemu

      Nyt Lumia 720:ssa lukee Here Drive ja 620:ssa Here Drive+. Kuitenkin kummankin(!) tarkassa tuoteselosteessa lukee “Pohjoismaat kattava ilmainen autonavigointi yksityiskohtaisella ääniopastuksella.” Miten voi olla mahdollista, että laitteiden speksejä ei saada nyt nettiin kuntoon, jos toisessa on maailmanlaajuinen ja toisessa Pohjoismaat kattava navigointi? Miten asiakas voi vertailla puhelimia, jos Nokia ei osaa yksiselitteisesti kertoa niiden eroja?

 • TT

  Onko tuosta here +:sta kuulunut mitään uutta. Puhelin olisi minun käyttööni muuten täydellinen, mutta kerran kaksi vuodessa matkustan ulkomaille ja navigaatio olisi erittäin hyödyllinen näillä reissuilla.

  Jos tätä ominaisuutta ei lähiaikoina saada, ei paluu Nokiaan näköjään ole seuraavan puhelimen kohdalta ajankohtainen. 920, 820 ja 620 eivät vain ominaisuuksiltaan ja varsinkaan akun kestoltaan ole sitä mitä haen. Tämä olisi muuten, mutta…

 • Markku

  Ainoa pieni huoli on tuo työmuistin määrä. En juurikaan kännykälläni pelaa ja peruskäytössä 512 Mt on tällä hetkellä riittävä määrä. Mutta miten käynee tulevaisuudessa, kun WP8:aa päivitetään? Olisi ikävä havaita, että päivityksiä ei juuri tälle puhelinmallille tulisi, koska käyttöjärjestelmän vaatimukset ovat kasvaneet. Onko siis 512 Mt RAM:ia riittämätön tulevaisuutta silmälläpitäen?

  • sepi

   Samaa mietin minäkin. Voipi tulla vaan 8.1 päivitys ysin sijaan.Osoisiko tähän joku vastata?

 • Henri Karttunen

  Todella haluaisin ostaa tämän Lumia 720:sen, kaikin puolin näyttää hyvältä ja hinta 295e Gigantista tuntuu järkeenkäyvältä.

  Mutta miten on tuon globaalin navigoinnin lisenssin laita? Vaikka ilmeisesti Nokialla ei tiedetä nyt milloin se edes tulee, niin pystyttekö sanomaan paljonko kyseinen lisenssi tulee meille L720:n ostajille maksamaan ?!?

  Tähän toivoisin vastausta ennen kuin lähden ostoksille.

  terv. Jälkeenjääneen Lumia610:n omistaja

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka Henri, lisenssi on tosiaan tulossa, mutta aikataulusta ja hinnasta meillä ei valitettavasti ole vielä tietoja. Toivon saavani lisätietoja pian!

   Seuraavissa Suomessa myynnissä olevissa WP8-malleissa on valmiiksi ilmainen globaali navigaatio (HERE Drive+): Lumia 620, Lumia 820, Lumia 920.

   • Henri Karttunen

    Kiitos nopeasta vastauksestasi Anna :)
    Menee tosi kinkkiseksi kyllä ny tämä pohdinta 820:sen ja 720:sen välillä.
    720 on kyllä tyylikkäämpi ja parempi kamerakin ilmeisesti on.

 • Sepi

  Ostaisin muuten mutta pälkään pahoin että näille 512mb luureille ei tule wp9 tms päivitystä. Käy samoin kuin aikaisemmissa lumioissa..Tarkkaa tietoa tästä ei löydy, ainoastaan MS sanoo että windows 8 luureja voidaan päivittää. Mitä se sitten voikaan tarkoittaa.

 • Marko

  En saa luotua käyttäjätiliä sport trarckeriin Lumia 720, sovelluksen sain kyllä ladattua. Ilmoittaa, että “virhe tilin luonnissa”.
  Varmistin vielä myyjältä, että sport tracker saatavissa ja toimii, mutta alku hankalaa…

 • globaali matkaaja

  Ostin juuri 720 Lumian. Ensi vaikutelmat hämmentavät, joskin kohtuupositiviset näin ekana WP käyttäjänä. Ihmetystä herättää puhelimeni käytös latauksessa, sitä ei pysty sammuttamaan?? Virrat toki saa pois päältä mutta puhelin käynnistyy itsestään heti. Jos lataus piuhan irroittaa niin laite pysyy sammuksissa. Omituinen bugi.

  Ja vanhasta symbian-nokialaisesta jää todellakin kaipaamaan niitä hyviä yksinkertaisuuksia kuten viestien kirjoitukset ja profiilien nopeat vaihdot, nyt jos haluaa kännyn äänettömälle niin täytyy mennä valikon kautta poistamaan kaiutin käytöstä?

  Samoin olisi mukava saada pysyvästi näkyviin “tolpat”ja se että jaan WLANia, nyt ne saa vain hetkeksi.

  Ostin tämän siitäkin huolimatta että tiesin kamerassa olevasta bugista johon ei kai vielä ole päivitystä tullut? (koko laite jumiin kun zoomaa tms.)

  Toistaiseksi ihan ok laite, parantamisen varaakin toki on. odotan jännityksellä miten laite toimii tulevilla ulkomaan komennuksillani, ainakin ilm datayhteyden katkaiseminen huomattavasti toimivampaa kuin edellisessä C6-00 jossa sitä ei pystynyt tekemään millään järkevällä konstilla, ärsyttävä ominaisuus jo valmiiksi liian bugisessa laitteessa.

  • globaali matkaaja

   Muutama erikoisuus tullut parin päivän aikana esille:

   – kirjoitusvalikoissa ei nuolinäppäimiä, helpottaisi esim tekstiviestien kirjoituksissa

   -tekstiviestin kirjoituksessa saisi olla merkkilaskuri mukana,(tyyliin 1/160),varsinkin ulkomailta tekstatessa yrittää mielellään mahduttaa kaiken yhteen tekstariin

   -musiikkisovellus sekoilee, kopioi kappaleet n. neljään kertaan. Toistaa ne kyllä ok mutta “kappaleet “välilehti on aika surullista katsottavaa…Tuntuu että kappalemäärä lisääntyy joka kerta jos sattuu vaihtamaan muistikortin jossa on samoja musiikkikappaleita kuin edellisessä?

   -millä ihmeellä saa soittolistan tehtyä? Tuntuikin liian näppärältä että sain musiikkia siirrettyä läppäriltä resurssienhallinnasta suoraan puhelimen muistikortille…

   -pari kertaa tuli ilmoitus “seuraavassa SD-kortin poistossa käytä asetusta Poista muistikortti jne”, en kyllä keksi miksi tuo info tuli, samoin pari muutakin lievää bugia, mm.pari kertaa puhelin sammui itsestään

   -nettiselaimesta puuttuu “sulje” näppäin??

   Edelleenkin tyytyväinen mutta softapäivityksiä odotellessa…Kameraa en ole vielä ehtinyt kokeilla.

   • globaali matkaaja

    Ja vastaan itse itselleni: soittolistan sain tehtyä läppärillä WinMediaplayerilla.Tosin ei tullut täydellistä, jostain syystä osa kappaleista kopioitui kahteen kertaan ja taas kun yritti synkata niin sitten puuttui biisi kun sai nuo tuplat poistettua…Ja puhelimen soittolistaa ei saa kirveelläkään näkyviin läppärissä MediaPlayerissa?? Eikä tietty soittolistaa pysty muokkaamaan kännyssä etttä siellä vos poistaa tuplabiisit joten yritettävä synkata MediaPlayeriin ja toivottava että menee ok. Eli ei mene..Läppärissä myös W8 ja voin kertoa että tuo soittolistan tekeminen oli todella raastava kokemus.

    Melko bugista on varsinkin tuo musiikki-sovellus ja muutenkin musiikkitiedostojen editoinnit läppärin resurssienhallinnassakin.

 • Huolissaan

  Monesta paikasta on nyt kuulunut sitä että Lumia 720 tuppaisi kaatumaan useampaankin otteeseen kun selailee sen kameraa ominaisuuksinen. Itse en haluaisi puhelinta joka tekee tälläistä, onko ongelmaan tulossa mitään ratkaisua? :/

  • http://aani.nokia.fi/ Anna

   Moikka, meidän Care-kanavaan Suomessa ei ole tullut moisesta ongelmasta juurikaan valituksia, joten kyseessä on toivottavasti poikkeustapaukset. Toki jos huomaamme jatkuvan ongelman ohjelmistossa, teemme tarvittavia korjaustoimenpiteitä juurikin päivityksien myötä. Jos puhelimen ostettua huomaat ongelman, puhelin kannattaa toimittaa takaisin liikkeeseen tai suoraan Nokian huoltoon.

   • GM

    Tästä ongelmasta kylläkin jo esim Gigantin myyjä varoitteli reilu pari viikkoa sitten joten tiedossa oleva ongelma…paitsi ehkä Nokialla..?

 • GM

  Musiikki-sovellus erittäin buginen(versio 3.9.16.771)…Soittolistan saa aikaiseksi WinMediaPlayerin kautta(hankalaa..)mutta ei säily puhelimessa kuin vajaan vuorokauden ja sitten poistuu?? Kappaleet säilyvät kyllä mutta soittolistaa ei löydy enää.Lisäksi kappaleet välillä ilmestyvät puhelimeen n.neljään kertaan?? Muutenkin ärsyttävää että esim. kappaleita tai soittolistaa ei pysty muokkaamaan puhelimella(lähinnä poistamaan, johtuen sovelluksen bugisuudesta..).

 • Jortsu

  Ei näköjään vieläkään osaa noksu kuunnella asiakasta. Poistetaan globaali navigointi vaikka asiakas juuri sitä haluaa. Päätetty mikä päätetty. Jos ei kelpaa älä osta. Miksei juuri ylimielisyydestä johtuvasta markkinajohtajan aseman menetyksestä voi oppia. Nyt järki käteen siellä ja samat navigointiominaisuudet kaikille Lumia malleille. KISS

 • Nyt610

  Mitenkäs skype toimii 720:ssä, eli voiko olla taustalla päällä. Eli kun puhelin on taskussa niin voiko joku soittaa minulle skypeen.
  Onko 720 saatavana waze sosiaalinen navigointi ohjelma.
  Mietin lumia 720 ja iphone 5 välillä, hinta ja tietoturva olisi lumian puolella.

  • Friida

   Moikka! Skypen saa toimimaan puhelimessa taustatehtävänä eli siis siten, että se on jatkuvasti päällä puhelimessa. Wazen saatavuudesta meillä ei valitettavasti ole tääällä blogin toimituksessa tietoa. Suosittelemme joka tapauksessa lämpimästi Lumia 720:n valintaa noista vaihtoehdoistasi! ;)

 • Niklas

  Minulla on lumia 720 ja ihmettelen nokia tv:n käyttöä sillä aina kun katson pätkän muistista lähtee n.3 megatavua…
  Ei ole kivaa jos muisti katoaa minne sattuu. Kuuluuko olla näin vai mikä tässä mättää?

 • Niklas

  Toivon, että vastaatte tuohon alla olevaan viestiin mahdollisemman nopeasti.

 • Niklas

  Vastatkaa jo. Muistia lähtee koko ajan ja MILLOIN sen saa takaisin vai saako ollenkaa. Ärsyttävää kun pitää katsoa koko ajan muistin tilaa.

 • Niklas

  Olisi kiva jos vastaisitte noihin alla olevaan kysymykseen.

  • Friida

   Moi Niklas! Laitoin ongelmastasi kysymyksen eteenpäin asiantuntijoillemme. Toivotaan että he ehtivät vastata mahdollisimman pian.

 • Niklas

  Lisää ogelmia :/. Amber päivityksen jälkeen puhelin sammuu mutta sitten käynistyy itsestään vaikka ei ole latauksessa, tai siis mun mielestä tuo lataus käynisti sen uudelleen, mutta ilman lataustakin puhlin sammuu mutta valot jää alanäppäimiin päälle ja hetken n.5 sek. puhelin käynnistyy. Alkaa mennä jo hermo tämän nokia kanssa ja microsoftin kanssa.

 • Niklas

  Kertokaa jos tiedätte alla olevaan viestiin niin vinkkejä miten tuon voisi korjata jos tiedätte.

 • Niklas

  Niin ja noin yks-kaks sammuu kokonaan kymmenestä. Mutta olisi kiva josse aina sammuisi kokonaan. Muuten käyttöön tuo ei vaikuta.

 • Niklas

  Olisiko teillä vielä vastausta tuohon sammumis juttuun? Vastakaa niin nopeasti kuin ehditte.

  • Friida

   Moi Niklas! Valitettavasti meillä ei ole tarkempaa tietoa tästä. Laiteongelmissa kannattaa ottaa yhteyttä suoraan tuotetukeen, jonka eri palvelukanavat löydät täältä: http://www.nokia.com/fi-fi/tuki/yhteystiedot