Lumia-puhelinten estoluettelo blokkaa puhelut ja tekstiviestit ei-toivotuista numeroista

Friida 20.8.2013

esto1

Ääni-blogissa käydyn keskustelun perusteella näyttää siltä, että monet lukijoista ovat jo ehtineet saada Amber-päivityksen WP8-alustalla toimiviin Nokia Lumia –puhelimiinsa. Yksi Amberin mahdollistamista kätevistä uusista ominaisuuksista on estolista, joka blokkaa puhelut ja tekstiviestit listaan merkityistä ei-toivotuista numeroista.

Kaikki vastaanottamamme puhelut ja tekstiviestit eivät välttämättä aina ole toivottuja. Nokia Lumia -puhelimien uusi estolista-toiminto autta sinua kuitenkin hankkiutumaan näistä eroon. Estolistan avulla voit blokata yhteydenotot valitsemistasi numeroista ja hallita estolistaa myöhemmin puhelimen asetuksista. Estolista saapuu Lumia-puhelimesi asetuksiin Amber-päivityksen myötä.

esto2Numeroiden lisääminen estolistalle onnistuu helposti esimerkiksi Puheluhistoria- tai Keskustelut-valikosta. Paina pohjassa listasta numeroa, jonka haluat lisätä estolistalle ja valitse avautuvasta valikosta kohta ”estä numero”. Vahvistettuasi eston puhelimesi ei enää vastaanota puheluja tai tekstiviestejä tästä numerosta.

Estolistalle lisättyjä numeroita voi hallinnoida puhelimen asetuksista kohdasta Estolista. Samasta paikasta voit aina myös tarkistaa, kuinka monta puhelua ja tekstiviestiä toiminto on blokannut sekä poistaa estolistalta numeroita, jotka ovat vahingossa päätyneet sinne mukaan.

Asetuksista estolistan voi myös asettaa päälle tai pois päältä – voihan olla, että haluat estää tietyt numerot vain johonkin tiettyyn aikaan tai tiettynä hetkenä. Voit myös suoraan valita blokkaavasi kaikki puhelut tuntemattomista (’private’) numeroista, jos et halua vastata niihin.

esto3 esto4

Estolistan ja sen ilmoitukset voi kiinnittää puhelimen aloitusnäyttöön, josta listan tapahtumia on helppo seurata.

Kätevä, eikö totta! Vielä kun saataisiin älypuhelimiin toiminto, joka lisäisi merkittävästi niistä kaikista mukavimmista numeroista tulevien puhelujen ja viestien määrää! (;

Kuvat: Nokia Conversations

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Mr_NP

  Tämähän on mainio alku hyvälle älypuhelimen ominaisuudelle. Valitettavasti siis vain alku. Jotta tämä ominaisuus olisi hyvä, tulisi seuraavat asiat vielä toteuttaa:
  – whitelist. Yhteystietolistalta pitäisi voida tehdä luettelo, jossa olevien puhelut tulevat läpi, kun esto on päällä.
  – ajastus. yksinkertainen ajastus, mihin kellonaikaan esto on päällä.

  Näillä lisäyksillä saa pidettyä yöllä puhelimen hiljaisena, mutta halutut puhelut saadaan kuitenkin tulemaan läpi. Löytyy Harmattaniin, löytyy symbianiin…

 • MJJ

  Tänään ElisaShopitista haetusta Lumia 925:stä ei edes löydy koko featurea vaikka miten etsis… :(

  • jokinorsu

   Amber-päivitys varmaan auttaa, joten päivitä kännykkä.

 • mieee

  miten esto näkyy estettävän päässä?

  • Friida

   Moikka! Kokeiltiin tätä äsken kollegan kanssa. Estettävän päässä puhelin tuuttaa varattua kun hän yrittää soittaa henkilölle, joka hänet on blokannut.

   • Skikiiii

    Hei saaks kysyä miten saan sen estolistan? Jotenki erikseen kait, amber päivitys on ladattu.

 • Jussi

  Tämä ominaisuus olisi kiva saada MYÖS Win7.8-puhelimiin…

 • Mandy

  Minulle tuli joku iso päivitys tuossa muutama kuukausi sitten. Ajattelin että se varmaan on tämä,mutta estolistaa ei löydy Lumia 920 mistään. Missä vika? Kuitenkin asetuksista löytyy ne toiminnot että kellon näkee hipaisusta ym. Nyt todella tarvitsisin sitä estoa! Ei kai sillä ole mitään vaikutusta että kieli puhelimessa englanti? Tarttis apua äkkiä!!!

  • Friida

   Moi Mandy! Pidä puhelutiedoissa pohjassa numeroa, jonka haluat estää. Tällöin aukeaa valikko, josta numeron voi estää ja josta estettyjä numeroita pääsee tarkastelemaan ja muokkaamaan.

   • juho

    Moikka! Mun Lumia 820 oli tämä ominaisuus Amber päivityksen jälkeen, mutta eipä ole enään. Mihin on mahtanut hävitä, on minulle todella tarpeellinen ominaisuus.

 • Kalevik

  Minulla on Lumia 720 ja ohjelmisto on päivitetty ajantasalle. Tätä estoluetteloa ei kuitenkaan näy missään. Jos puheluluettelossa painaa numeroa on ainoa vaihtoehto poista kohde. Mitähän tässä voisi tehdä?

 • Manne

  Hiukan hankala tuo käyttöönotto. En ollut kuullut koko estolistan olemassaolosta vaan etenin yrityksen ja erehdyksen kautta. Nokia-Carestakaan ei ollut mitään apua. Lopulta löysin puheluhistorian asetuksista estolistan, joka piti erikseen käydä ottamassa käyttöön. Tämän jälkeen pitikin funtsailla, miten numeron sinne listalle saa. Ehkä olin hieman yksinkertainen, mutta ennen tämän sivun lukemista ei tullut mieleenkään edes, että puheluhistorian yhteystietoja voisi painaa pohjassa. Vaikeutta aiheuttaa myös, ettei numeroa ilmeisesti voi lisätä listaan manuaalisti vaan yhteystiedon on löydyttävä soittohistoriasta. Todellakin olisi syytä hioa tätä toimintoa.

  • salla

   Juuri näin! Puhelimen vaihdon jälkeen joudun odottamaan häirikön soittoa tai tekstiviestiä, ennekuin voin blokata numeron. Alkeellista.

 • sepe

  hyviä ominaisuuksia ,kun saisi vielä pitkät sms äänet niin heräis. puhelinta käytetään paljon hälyytys ja valvonta töissä, äänet on onnettomia

 • cg

  Black-päivityksen jälkeen lakkas toimimasta, onkohan tähän tulossa apua??

 • Veske

  Lumia 720
  Vaikka on tuorein päivitys (3056.40000.1349.2001) ei estoluettelo toimintoa löydy asetusvalikosta eikä myöskään puheluhistoriasta yhteystietoa pitkään painamalla ilmesty muuta kuin “poista kohde”
  Missä vika?

  • Lumia720black

   Hassu juttu, itselläni myös Lumia 720 samalla laiteohjelmistoversiolla ja itselläni valikko löytyy kyllä ihan asetusvalikosta selaamalla nimellä Estoluettelo.

   Puhelutietojen tai ihmisten nimen listalta painaminen ei minullakaan anna vaihtoehtoa siirtää numeroa suoraan siitä estolistalle.

   Itseäni kiinnostaa saako estetystä numerosta viestillä tai puhelulla tavoitteleva henkilö saada jonkinlaisen ilmoituksen olevansa estetty, tuuttaako vain varattua korvaan vai hälyttääkö loputtomiin?

 • Kirtsu

  Estoluettelo lakkasi ykskaks toimimasta, ilmaantuu vain teksti: jokin meni vikaan, yritä uudelleen. Nyt en saa poistettua estoa numerolta, jonka esto oli tarkoitettu vain tilapäiseksi.

 • Jani

  Ei löydy Lumia 1020 puhelimesta kyseistä valikkoa. Eikä pysty lisämään estolistalle painamalla numeroa pitkään, ei tule kyseistä valintaa. Lumia 920 puhelimesta löytyy ja toimii kuten pitääkin. Uusimmat softat sisässä molemmissa. Mikä neuvoksi?

 • Kohta ex nokia

  Miksi estolistalle ei saa lisättyä numeroa näppäilemällä sitä numeroa vaan täytyy odottaa että “ei toivotusta” numerosta soitetaan saadaksesi lisättyä sen estolistalle? Taas intsinöörit olleet viisaina?

 • PettynytUseasti

  Taas tuli joku huijausviesti microsoftilta, että olisin muka tilannut jotain. Luultavasti lapset räpläneet puhelinta, tai sitten mikrosoft vain kusettaa.
  Miksiköhän puhelimeen ei oikeasti saa mitään estoja(kusetus vaikeampaa?). Aina joutuu selvittelemään 0,99e rahastusyritykset viranomaisten kautta, tosin aina voittanut. Rasittavaa. Ei enää uuttaa wp puhelinta meidän kotiin tule!!