Nokia Lumia 1020 – vuoden älypuhelin?

Ian 17.12.2013

sdk_featured

Uskomme vahvasti tuotteisiimme. Meidän mielestämme Nokia Lumia 1020 on markkinoiden ylivoimaisesti paras kamerapuhelin. Moni verkkosivu, lehti ja organisaatio on kanssamme samaa mieltä, sillä Lumia 1020 on voittanut palkinnon jos toisenkin. Tässä pieni yhteenveto viime kuukausina saamistamme palkinnoista.

1. Teknologian arviointiin erikoistunut Expert Reviews -sivusto myönsi Lumia 1020 -älypuhelimelle Ultimate Award -palkinnon. Tällä äärimmäisellä palkinnolla on mielestämme ehdottomasti paras nimi. Sivuston mukaan ”yksinkertaisesti upeat kuvat tekevät Lumia 1020 -laitteesta ehdottomasti parhaan kamerapuhelimen”.

2. Lumia 1020 sai brittiläisen BT-operaattorin Editor’s Choice -palkinnon. Hannah Bouckleyn mukaan ”Nokia on luonut markkinoiden parhaan kamerapuhelimen”.

3. Kuten nimestä voi päätellä, iSellMobile on sivusto matkapuhelimia myyville ihmisille. Sivuston käyttäjät haluavat kokeilla kaikkia markkinoilla olevia malleja. Olemme ylpeitä siitä, että Lumia 1020 on myös tehokäyttäjien mielestä vuoden paras puhelin.

lumia-1020-awards-1

4. CES-teknologiamessut pidetään vasta tammikuussa, mutta järjestäjät ovat jo valinneet vuoden 2013 parhaat tuotteet. Lumia 1020 saa innovaatiopalkinnon digikuvauksen sarjassa. Tuomareiden mukaan Lumia 1020 tuottaa 41 megapikselin sensorin ja innovatiivisen PureView-teknologian avulla kuvia, jotka eivät terävyydessään häviä parhaillekaan kameroille.

5. LAPTOP-lehti palkitsi Lumia 1020 -puhelimen Gamechangers-palkintojen kameraluokassa. Arvioista vastaavan toimittajan Michael Prosperon mukaan Lumia on kuvausominaisuuksiltaan kaikkien aikojen parhaimpia älypuhelimia.

6. Espanjassa Lumia 1020 palkittiin Xataka-palkinnolla ominaisuuksien ja teknologioiden yhdistämisestä. Perustelujen mukaan Lumia 1020 korvaa täysin erillisen kameran.

lumia-1020-awards-2

7. Ranskassa Lumia 1020 oli Journal du Geek -lehden lukijoiden valinta vuoden älypuhelimeksi.

8. Saksassa Lumia 1020 valittiin vuoden innovaationa Telecom Handel -palkinnon saajaksi.

9. Puolassa Lumia 1020 oli GSM Mania -sivuston toimituksen valinta vuoden puhelimeksi. Siitä tehtiin myös yksi kaikkien aikojen kattavimmista arvioinneista.

lumia-1020-awards-3-full

10. Isossa-Britanniassa Lumia 1020 oli V3-sivuston valinta vuoden älypuhelimeksi. Uutistoimittaja Dan Worth ylisti laitteen kameraa mutta kehui myös sen muita ominaisuuksia: ”Lumia 1020:n ihastuttavan luonteikas muotoilu ja terävä ClearBlack-näyttö sekä Nokian monipuoliset ja hyödylliset sovellukset tekevät laitteesta yhden vuoden innovatiivisimmista puhelimista, ja se kuuluu ehdottomasti kärkipaikalle kymmenen parhaan puhelimen listallamme.”

11. Lopuksi todella merkittävä palkinto: Stuff.tv-sivuston lukijat valitsivat Lumia 1020 -älypuhelimen äskettäin vuoden kapineeksi, eli se sai Gadget of the Year -palkinnon lukijaäänestyksen perusteella. Taakse jäivät Google, Samsung, Apple, HTC ja muut kilpailijat.

Kiitokset kaikille alan asiantuntijoille ja äänestyksiin osallistuneille lukijoille! Tiedämme, että Lumia 1020 on paras, mutta aina tuntuu yhtä hyvältä kuulla, että muutkin ovat samaa mieltä.

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Tode

  Mahtavaa olisi se, jos tuota voisi testata itse rauhassa vaikka viikon pari ja huomata, miksi 1020 on niin erinomainen. 550-600€ on pelkän hyvin vuoksi aivan liian paljon.

  • Late

   Loistavat valokuvat eivät ainakaan itselle ole pelkkää hupia. Tällaisia kuvausominaisuuksia vastaanvankokoisessa paketissa nyt ei vaan muualta saa. Jokaisen euron arvoinen laite, jos oikeasti tykkää kuvata ja hämmästyttää ottamillaan kuvillaan itsensä lisäksi myös muita.

   • Tode

    Minulla on jo tuon edeltäjä, 808 PureView, jonka sain poistomyynnistä hintaan 249€. Olen mielenkiinnosta seuraillut 808 ja 1020 vertailuja KAMERAN osalta, mutta vaikuttaa siltä, että 1020 ei tarjoa muuta uutta kuin kuvanvakaimen ja RAW-kuvauksen, joka on tulossa. Jollain alueilla 808 on jopa parempi (tallennusnopeus, videoa zoomatessa kuva ei pikselöidy yhtä paljoa, kiitos laitteistopohjaisen ylinäytteistyksen). Ohjelmistopuoli on toki erikseen, mutta hupikäyttöön käytänkin Lumia 520 ja Nexus 7 -tablettia. Onhan WP8 ihan hyvä, mutta joitain Symbianissa olleita erinomaisia ominaisuuksia jää vain kaipaamaan, kuten aitoa moniajoa ja Opera Mobilen kaltaista selainta

 • Anton

  Lumia 1020 on ehdottomasti loistava puhelin. Tosin käyttöjärjestelmässä on kyllä vielä vähän parannettavaa. Osaisiko toimitus vastata, että tuleeko WP 8.1 ja muut tulevaisuuden päivitykset 1020:lle? ;)

  • Friida

   Heips Anton! Hienoa kuulla että olet ollut tyytyväinen Lumia 1020 -puhelimeesi. WP-käyttöjärjestelmän tulevaisuuden päivityksistä kerromme teille Äänen lukijoille aina heti kun meillä on niistä lisätietoa, joten kannattaa seurata blogia jatkossakin! (:

 • Lavi

  muuten tykkään mutta opera ja flash player tuki???

 • Friida

  Kiitos Anna linkistä, onpa tosiaan upeita kuvia!! (:

 • Antti-Tapio

  Ihan kiva luuri. Mutta kovasti kaipailisin Macro applikaatiota Nokialta. Kamerassa kuitenkin tuntuisi olevan ihan riittävät speksit pienten yksityiskohtien kuvaamiseen koska video kuitenkin tarkentaa aika läheltä. itse kun kuvailen ötököitä ja perhoja enkä maisemia. nykysellä kyllä pärjää mutta enemmän aina voisi toivoa.