Kommentointiohjeet

Blogissa kuuluu olla keskustelua ja Äänen juttuja saa kommentoida vapaasti. Sana on blogissa vapaa ja eriävät mielipiteet sallitaan. Tietyt pelisäännöt meillä kuitenkin on, ja seuraavanlaiset kommentit poistetaan:

Kommentit, joilla ei ole mitään tekemistä itse jutun kanssa. Ne eivät tuo lisäarvoa keskusteluun, emmekä näe syytä julkaista niitä.

Asiakastukeen ja huoltoon liittyvät kysymykset. Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä laitteiden asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja.

Loukkaava käytös. Tämän pitäisi olla itsestäänselvyys. Käytännössä tämä tarkoittaa kiroilua tai muiden keskustelijoiden solvaamista.

Henkilökohtaiset tiedot. Emme suosittele puhelinnumeron tai sähköpostiosoitteen jättämistä kommentointiosioon. Jaa niiden sijasta ennemmin esimerkiksi web-sivun linkki.

Vieraat kielet. Ääni on suomenkielinen sivusto. Kommentoi siis mieluiten suomeksi.

 

Jaa artikkeli
 

Lähettämällä kommentin hyväksyt sivuston käyttöehdot.

Tämä sivusto ei tarjoa asiakastukea, joten älä lähetä laitteesi huoltoon liittyviä kysymyksiä meille. Ole hyvä ja käytä Nokian asiakastukeen tarkoitettuja kanavia tai keskustelupalstoja puhelimesi huoltoon liittyvissä asioissa.

Ota yhteyttä Nokia-tukeen
Nokia Support -keskustelupalsta (englanninkielinen)

Lue kommentointiohjeet

 
 • Juhani Malinen

  Hei!

  Tämä ei varmaan ole oikea kanava asialleni mutta en löytänyt parempaakaan. Yritä olla lyhyt sanainen.

  Olen jo pitemmän aikaan ihmetellyt miksi aina teidän puhelinta vaihtaessani saan uuden latauslaitteen. Olen jo kantanut niitä ongelmajätteisiin useita kappaleita. Todennäköisesti miljoonat ihmiset ympäri maailman toimivat samoin.

  Tämähän on valtavaa työn ja materiaalin hukkakäyttöä. Luulisin olevan teillekin edullisempaa järjestää asia jotenkin toisin. Turhan jätteen määrää olisi helppo vähentää ja kalliit luonnonvaratkin vähän säästyisivät.

  Te olette kyllä varmaankin miettineet asiaa ja on olemassa varmaan hyvä syy miksi toimitte niin kuin toimitte. Olisi vaan mukava kuulla perustelu tuolle minun mielestäni älyttömälle tuhlaukselle.

  Hyvää tulevaa kesää.

  Läh. Juhani Malinen
  Kalastajanmäki 1A6
  02230 Espoo
  juhani.m1@luukku.com

 • Pekka Paju

  Mukava, kun Nokialta tulee uusia huuippupuhelimia, kuten N9, mutta elkää unohtako kaiken kansan puhelinten kehittämistä. Olen vuosikausia jo käyttänyt kosketusnäppäinpuhelinta, mutta nyt kaipaan jo takaisin kunnon näppäinpuhelinta, enkä ole ainoa. Nuorille on imagosyistä hienoa tällä hetkellä kosketusnäyttö,  mutta me keski-ikäiset kaivataan jo kunnon näppäinpuhelimia tai sellaista jossa on mahdollista käyttää molempia ominaisuuksia. Näissä puhelimissä tietenkin pitäs myös olla tarpeeksi ominaisuuksia: hyvä kamera, navigointi, nettiyhteys ..

  tv:Pekka

 • Simo Tamminen

  Koskahan tulee “nokialainen” jossa on myös korkeusmittari? Erilaisissa korkeuksissa “patikoidessa” olisi mukava vilkaista:Millä tasolla sitä nyt ollaan.
  Eikä se ilmansuutakaan olisi hassumpaa löytää kännykästä.

 • Kunhan kyselen.

  Reissussa ollessani huomasin Maps palvelussa pienen puutteen, sen toki ymmärrän että autolla ajaessa navigaattori käyttää omaa kaiutintaan, tosin senkin sai enne toimimaan FM lähettimen kautta autostereoihin joista siis soi jo puhelimen musiikki, olisi mukava jos käytät jalankulku navikointia se toimisi myös BT kuulokkeiden kautta. Nyt jouduin kaivamaan repusta varakuulokkeet jotka kytkin suoraan puhelimeen, vaikka tarkoitus oli aivan toinen. Voisikohan tuota ominaisuutta vielä hioa, eikä se auto/fm-lähetin juttukaan pahasta olisi.

 • Juhani

  Navigointi ei ihan sujunut oikein. Laitoin osoitteeksi Porkkalankatu 22 täällä Helsingissä ja ohjeet veivät minut täysin toiseen päähä Porkkalankatua ja ilmoitti “olet perillä”. Ei muuten haitannut, mutta kun oli se klo 16 ruuhka:-(

 • Vesa Santala

  Miten on Login suhteen kun esim N8 luvataan 30 PV mutta mulla ei näy edes päivän aikana soitetut puhelut. Ei siis mahdu. Miten ne on tässä uudessa Meegossa N9 puhelimessa? Anroidissa näkyy vaikka kuinka pitkälle historiaan.

 • Jukka P

  Kun “Ajat vain”, saisi näytössä näkyä nopeuslukema. Hyvä olisi myös muistutus ylinopeudesta ko. katu/tieosuuden rajoitukseen nähden. Nämä ominaisuudet ovat voimassa vain, jos on asettanut päämäärän.

  Kommenttini koskee versiota
  v3.06 11wk10b01
  MW OpenGL MN
  Map version 0.2.44.110

 • Reiska

  N8 on sopivan haastava kamerapuhelin. Sovelluksia on ollut riittävästi. Lapsille höpösovelluksia voisi olla enemmän. Aikuinen ei niitä tarvitse. Nokian seurassa jo ensimmäisen kommunikaattorin aikana. Se tuntui jo ihan oikealta tietokoneelta, vaikka suurennuslasilla välillä ruutua tiirailtiin. WP-puhelimia odotellaan. Sitä ennen Belleä.

 • Leffa-Lefa

  N9 on hienon näköinen puhelin, voisin harkita sen ostamista mutta arveluttaa sen  tuki jatkossa sillä ilmeisesti se jäänee Nokian ensimmäiseksi ja viimeiseksi Meego-puhelimeksi. Tietysti kaikki bugit ja puutteet pistävät myös epäröimään… Jos Nokialta tulisi Meego-puhelimia lisää, niin voisin jonkun niistä hyvinkin ostaa.
  Jos puhelimessa nyt on aivan pakko olla kiinteä akku, niin pitäisi sen sitten olla tarpeeksi iso kapasiteeltiltaan, sama kapasiteettiongelma on toki monella muullakin valmistajalla. Hyväksyisin pari kolme milliä paksumman puhelimen mielelläni jos ne millit olisi käytetty isompi kapasiteettiseen akkuun! Ymmärrän toki että puhelimen ohuus on tärkeä myyntiargumentti, mutta entäs jos olisi mahdollista vaihtaa puhelimeen hiukan pulleampi takakansi ja alle isompi akku? Tai N9 tapainen puhelin, jos siihen voisi taakse kiinnittää ohuen lisäakkumoduulin, tai vaikka esiinliukavan qwerty-näppiksen, siihen vielä bluetuuthniin voisi halutessaan käyttää erillisenäkin. Kannattaisikos miettiä tällaisia ideoita? 

  Ja miksei voitaisi palata vanhaan käytäntöön että akku on kiinni puhelimen takaosassa, silloinhan siihen voisi vaihtaa isomman akun jos on tarvis. Pitäisi vaan se puhelimen ja akun liitäntä olla jämäkkä ja tukeva, ei sellainen kuin vanhoissa Nokialaisissa oli että välillä sai laittaa puhelimen ja akun väliin paperia tms. ettei akku heilu.

 • jukkis

  Belle päivitys on valitettavan huonosti tehty. Jos päivitys olisi hyvä niin hommat toimisi. Ja jos käyttäjillä on kysyttäävää niin hyvä FAQ olisi hyvä olla vaikka täällä jo valmiiksi.Hyvä esimerkki mistä en pidä. E7 kyllä lukitsee näppäimet mutta näyttö ei mene näytönsäästötilaan. Monta muutakin asiaa joka ei pelitä kunnolla mutta 10 tunnin työpäivän jälkeen ei voi todeta muuta kuin että miten tärkeän työkalun saa takaisin Anna versioon…
  Toinen mikä ottaa kunnolla päähän niin ei taida tässä Belle olla profile scheduleria, se pitää taas ostaa uudestaan. Itse en ole softia ostellut mutta monet ovat ja täällä vaan todetaan että ostakaa uudestaan…. ou jee. Nyt alkaa tuntua tuon Salon irtisanomisten jälkeen että vaihdaan työlaitteen iPhoneen.

 • Smpo

  Mahtaako Nokia Navigointi Lumia 800:ssa tukea keskieuroopassa TMC-liikennetiedotteiden vastaanottoa? (Eli siis esim. saksassa FM-radion kautta tuleva TMC1 = maksuton)?

 • Musiikin harrastaja

  Uusimmat mobiililaitteet tarjoavat yhä enemmän käyttö- ja etenkin viihdesovelluksia. Trendi näyttää kuitenkin olevan, ettei enää haluta vain passiivisena kuluttaa ulkoa tarjottua, vaan nimenomaan tehdä itse. Uskonkin, että kaikki, mikä tukee itse tekemistä, on haluttua. Jos esim. olisi mahdollisuus äänittää omaa tuotosta suht kelvollisen tasoisesti ja lähettää esim. musademo tms. tekstarissa tai muussa viestissä. Ainakin itse voisin käyttää. Vai onko jo saatavissa?

 • Aki

  Nokia Lumia 800. Tarvitsee ihan ihka oman Zune palvelun jos haluat asentaa esim. musiikkia puhelimeesi. Muuten ihan kiva, mutta jo muutamaan kertaan lisänneenä puhelimeen musiikkia en vieläkään muista kuinka siinä viime kerralla onnistuin. Eli ei ole mennyt oppiperille, te ette tee puhelimia insinööreille jotka työkseen istuvat opettelemassa puhelimen käyttöä vaan sen pitäisi olla selkeää ja yksinkertaista. Varsinkaan kun ei ohje kirjaa ole enää olemassa ja puhelin opastaa kuinka voin nauhoitta puhettani… Voi kun olisin ostanut iPhonen..

  • Carita

   Lumiaan voi ladata musiikkia Nokia Musiikki –sovelluksen kautta MP3-kaupasta.

   Tai siirtämällä Zune-ohjelman avulla omalla koneella oleva musiikkikirjasto drag-and-drop -toiminnolla suoraan puhelimeesi.

   Myös Mix Radio tarjoaa musiikkia, satoja räätälöityjä ja jatkuvasti päivittyviä kanavia, joissa tuhansia tunteja musiikkia.

   Sekä linkki artikkeliimme, joka käy läpi Nokia Musiikki -palvelua: http://aani.nokia.fi/2012/03/20/katsaus-nokia-musiikki-palveluun/

 • Veccio

  Kyllä ärsyttää pari juttua muuten hienossa Lumia 900 -luurissani: 

  – Puhetoiminto ei valikon mukaan ole käytettävissä lainkaan nykyisillä kieliasetuksilla (suomi). 

  – Bluetooth -toiminto ei tue ollenkaan median siirtoa – esim. musiikki, kuvat! 
   
  Tuosta puhetoiminnon puuttumisesta taidan mennä juttelemaan takuun merkeissä, sehän on vika – ellei jotenkin asetuksin korjattavissa…?

 • Ripa

  Kiitos Nokia pitkästä yhteistyöstä!
  Olen ollut uskollinen Nokian laitekäyttäjä siitä lähtien kun ensimmäiset Nokian puhelimet tulivat markkinoille. Nokian uskomattomat yritysjohdon järjestelyt ja yrityksen suoranainen ajaminen jonkin isommat syliin ja omistukseen, sekä ennenkaikkea E7 puheline surkea puhelinkuuluvuus ajoivat minut nyt iPhonen uudeksi käyttäjäksi. Tilasin iPhone tänään.
  Näkemiin E7 ja Nokia – kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

 • AP

  Kuukauden Lumia 900.ta aktiivisesti käyttäneenä olen siihen erittäin tyytyväinen. Kosketusnäyttö toimii kuin unelma, ulkona kesälläkin näkee sähköpostit ulkona ollessa, kaikki lataamani appsit ovat laadukkaita ja puhelin todellakin täyttää tarpeeni.

  Pari juttua joita kaipaan ja jotka helpottaisivat elämää entisestään:
  -NokiaNavigaattori ja Nokia Maps voisivat kommunikoida keskenään sen verran että Nokia Mapsista löydetyn paikan voisi linkittää Naviin.
  -Nettisivuilta löytyy usein yhtiöiden ‘full stylejä’. Helpottaisi kovasti jos puhelinnumeroa näpäyttämällä puhelin myös ehdottaisi siihen soittamista ja voisipa se jopa ehdottaa full stylen luomista yhteystiedoksi.
  -Tekstiviestisovellus voisi muistaa viestini jos jätän sen kirjoittamisen kesken ja haluan jatkaa sitä hetken kuluttua (tarkistettuani vaikka jotain jostain muusta sovelluksesta).

  Puhelin todellakin on ollut hyvä, BT synkkaa mukavasti autoni kanssa ja Spotify toistaa jouhevasti listat auton stereroiden kautta, kalenteri ja yhteystiedot synkkaavat saumattomasti Outlookin kanssa, ja parin viikon päästä pääsen kokeilemaan Office 365.tkin.

  Hyvää kesän jatkoa!

 • Jussi

  Hankin Lumia 710:n kesäkuun alussa.  Nokia Mix Radio toimii loistavasti. Enää ei tarvitse hankkia musiikkia ja synkronoida sitä tietokoneen ja puhelimen välillä.  Nyt voi valita suosikkiesiintyjänsä ja soittaa musiikkia välittömästi kunnon välineillä kotioloissa.  Ja autossa off-line radio toimii erinomaisesti. Ja kun vielä navigointi toimii, puhelin toimii niin – hyvä puhelin.

 • Ep02

  Saako Lumia 710 virusturvaa mistään. Netti toimii hyvin, mutta en uskalla käyttää ilman virusturvaa. 

 • sign in

  mitäpä jos tekisitte toimivia, järkevän kokoisia ja ei niin tiiliskiviä puhelimiksi ihmisille? sopiva näytön koko on 3.9″…4.2″ ja painoa max 115g. akun kesto saa olla pidempikin kuin 3 tuntia, ei haittaisi ollenkaan. nykyiset puhelimet ovat silkkaa BS.

  • S.B.

   mee salille jos yli 115g on liikaa.. tai osta se iphone jonka just kuvailit. Mitä, eikö 3,5″ enää ookkaa sopiva?

 • Krisse

  Markkinointi ehdotus Nokialle. “Jos ei jouluna ole Lumia, voiko joulupukki tullakkaan. jne;

 • Uutena oli jo vanha

  Miksi kaikki Nokia uutiset pitää lukea Mobiiliblokin yms. sivuilta? Mielestäni tämä sivusto olisi omiaan kertomaan esim 7.8 päivityksestä ja muista vastaavista uutisista vai onko Nokialla jokin toinen uutissivusto missä em. asioista voisi lukea reaaliajassa?
  PS. 7.8 päivitys olisi saanut tulla jo eikä vasta ensi vuonna!

  • Anna

   Moikka, kiitos palautteesta! Pyrimme kyllä parhaamme mukaan kertomaan tärkeimmät Nokiaan liittyvät uutiset ihan tässä blogissa. Viittaat varmasti tähän uusimpaan 7.8-uutiseen, jonka Microsoft julkaisi. Kerromme tässä blogissa kyllä heti, kun tiedämme mikä on tilanne Suomen osalta.